Αν τα όνομά της σας θυμίζει κοτόπουλα, σωστά μαντέψατε. Γεννημένη στον κόσμο των επιχειρήσεων, η Αλεξάνδρα σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και έχει πίσω της μια καριέρα στο χώρο της εξαγωγής τροφίμων. Από το τρόφιμο ως τη ζάχαρη, όμως, η απόσταση για κείνη ήταν μια απόφαση δρόμος. Η όρεξή της, ποθούσε γλυκό. Σοκολάτα, ζαχαρόπαστα, παγωτό και ραβανί…

mimikou2

mimikou7

Έμαθε την τέχνη κοντά στον chef patissier Δημήτρη Χρονόπουλο, διδάχτηκε πώς να φτιάχνει τρισδιάστατες τούρτες-υπερπαραγωγές και λιλιπούτεια τρουφάκια και το 2008 άφησε πίσω την παλιά της ζωή επιχειρώντας το πρώτο new age ζαχαροπλαστείο, στη Χαλκίδα, την πατρίδα της. Δραστήρια, μικροσκοπική και γλυκιά σαν χρυσαφένια καραμέλλα βουτύρου, η Αλεξάνδρα πλάι στο ταλέντο για μπίζνες που τοποθετεί το προϊόν της πλέον σε μεγάλα καταστήματα της πρωτεύουσας, κληρονόμησε και το ταλέντο της εικαστικού μαμάς. Όχι, οι τούρτες της δεν είναι άλλο ένα γλυπτό από ζαχαρόπαστα.

mimikou4

mimikou-7

Έχουν καρδιά από σοκολάτα Valhrona στη ganache τους, έχουν το καλύτερο αγελαδινό βούτυρο έχουν τα πιο φρεσκοκομμένα φρούτα της διαλεγμένα ένα-ένα. Και στο ντεκόρ, έχουν τη μοναδικότητα της ζωγραφισμένης ζαχαρόπαστας, μια διαφορετική εικόνα από κείνες που θα δεις στο you tube. Αν συνδυάσεις και τις φιλικότατες επαρχιακές τιμές, σίγουρα σε κείνη θα παραγγείλεις την επόμενη τούρτα για τη γιορτή/το γάμο/τη δεξίωση σου, ακόμη κι αν ζεις στην Αθήνα.

mimikou-8

Το καινούριο της ροζ κουφετί μαγαζί, μυρίζει κοριτσίστικη θηλυκότητα, εκμέκ που μόλις βγαίνει από το φούρνο, τη λιγωτική ευωδιά των cookies της-τα νοστιμότερα της αγοράς: με κομματάκια σοκολάτα, με κράνμπερι και καρύδι, με ξηρούς καρπούς και καρύδα, με αμύγδαλο και αποξηραμένα φρούτα. Στην υγιεινή αγάπη των καιρών, η Αλεξάνδρα προσαρμόζει τη γαλλική τεχνική της σε μπάρες με λιναρόσπορο, με σοκολάτα ή με καρύδα, σε μπισκοτάκια σοκολάτας γάλακτος χωρίς ζάχαρη, σε μπισκότα πραλίνας με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού. Πλάι στη μαγική τούρτα γκανάς και τις λεμονόπιτες, εξαιρετικά εκμέκ και παραδοσιακά γλυκά, πολύχρωμα μπεζεδάκια, τρουφάκια και ζελεδάκια, cake pops, μακαρόν αλλά και μοναδικά χειροποίητα παγωτά:μιλφέιγ με καραμέλλα βουτύρου και καραμελλωμένα φουντούκια, κασάτα και κασάτα με υπερτροφές, παρφέ σοκολάτα με βάφλα και πραλίνα, σεμιφρέσντο λεμόνι με μπισκότο βουτύρου και βύσινο.

info
Αlexandra Mimikou, www.alexandramimikou.com, Λειβαρά 30, Χαλκίδα, τηλ.22210 82886

Δείτε επίσης

Ο Ανδρέας Λαγός επιλέγει από Χαλκίδα τα γλυκά της Αλεξάνδρας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr