Οι θαυμαστές του ψάχνουν το τηλέφωνό του για να τον ρωτήσουν συνταγές και υλικά και η ωραία Ελένη εμπιστεύεται τα φαγητά του, αλλά φοβάται μην του ξεφύγει τίποτα… πιπεράτο στον αέρα της εκπομπής. Ο Γιώργος Τσούλης δουλεύει 16 ώρες καθημερινά για να καταφέρει κάποτε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο.

tsoulis-3

Ο Γιώργος Τσούλης είναι πλέον ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, καθώς είναι ο μάγειρας στην καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Ο 28χρόνος σεφ ήταν η μεταγραφή από την εκπομπή της Τζένης Μπαλατσινού. Τι αντίκτυπο είχε στη ζωή ενός μέχρι πρότινος άγνωστου φιλόδοξου μάγειρα η τηλεοπτική επιτυχία; «Αυτό που θεωρώ προσωπικά θετικό είναι ότι μπορώ να κάνω τον κόσμο να περνάει όμορφα και να γελάει. Να μεταδίδω αγάπη. Αγαπάω πολύ τον άνθρωπο και είμαι κοινωνικός. Θέλω να του δώσω αγάπη και το πετυχαίνω σε τεράστιο βαθμό με τη συμμετοχή μου στην πιο επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της Ελλάδας. Μου αρέσει και η αναγνωρισιμότητα που μου έφερε η τηλεόραση. Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιοι μπορεί να δυσανασχετούν όταν τους σταματούν στον δρόμο και τους δίνουν συγχαρητήρια για την τάδε συνταγή ή έστω τους χαιρετούν. Εγώ μεγάλωσα σε χωριό και μου αρέσει η κοινωνική συναναστροφή. Προσέχω περισσότερο τη συμπεριφορά μου όταν βγαίνω έξω».

Ο Γιώργος Τσούλης δεν είναι από τα παιδιά που περνούν απαρατήρητα όταν εμφανίζονται στην τηλεόραση και αυτό βγαίνει στους followers. «Όταν πήγα στην εκπομπή της Μενεγάκη είχα με το ζόρι περίπου 14.000 followers στο Instagram. Μέσα σε λίγους μήνες έφτασα στους 33.000 χιλιάδες. Είναι τρομερό το boost που μου έδωσε η Ελένη. Βέβαια πέρυσι στο “Jenny, Jenny” ήταν πιο εκδηλωτικές στα social media. Μου έστελναν φωτογραφίες ειδικά στις ηλικίες 17-30. Τα μικρά κοριτσάκια ευτυχώς δεν παρεκτρέπονται. Μετά τα 17 “βαράνε”. Φέτος είναι πιο μαζεμένες. Η κοπέλα μου το συνήθισε. Ως κομμάτι της δουλειάς. Δεν με χάλαγε να μου στέλνουν φωτογραφίες, αλλά τώρα στην Ελένη είναι αλλιώς», λέει.

tsoulis

Tι ροκ σταρ; Θέλει πολλή δουλειά

Μα πότε έγιναν οι μάγειρες «ροκ σταρ»; «Είναι εντελώς λάθος το πρότυπο αυτό που έχει δημιουργηθεί. Πιστεύουν τα νέα παιδιά ότι θα μάθουν να μαγειρεύουν και μετά θα έχουν διασημότητα, γυναίκες και χρήματα. Μου στέλνουν μηνύματα στο facebook “τώρα είσαι εσύ και αύριο θα είμαι εγώ στη θέση σου”. Ποτέ δεν διανοήθηκα ότι θα γίνω μάγειρας και οι γυναίκες θα τρελαίνονται. Να σου πω την αλήθεια, τόσες ώρες που δούλευα για να καταφέρω να γίνω μάγειρας δεν είχα χρόνο για γυναίκες. Αν θέλεις να γίνεις διάσημος, καλύτερα να προσπαθήσεις με το τραγούδι ή την υποκριτική. Προσωπικά στάθηκα απίστευτα τυχερός. Δεν θυμάμαι να κυνήγησα ποτέ την τηλεόραση. Απλώς μου έκατσε. Δεν είχα καν όνειρο να γίνω μάγειρας. Ήθελα να πάρω το χαρτί από τη σχολή για να έχω την άδεια για την πιτσαρία του πατέρα μου. Δεν ήξερα να μαγειρεύω όταν μπήκα στη σχολή, δεν ανακάτευα το φαγητό της μάνας μου. Βέβαια όταν μπήκα στη Le Monde κόλλησα το μικρόβιο. Ηταν όλα τόσο οργανωμένα. Τα ζυγίσματα, η ιεραρχία, το γεγονός ότι δημιουργούσες ένα πιάτο από το μηδέν. Δεν είναι μια εύκολη δουλειά και εννοείται δεν την κάνεις αν δεν την αγαπάς. Δουλεύεις άπειρες ώρες και μέσα στην κουζίνα δεν είναι όπως στα γραφεία. Δεν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά για να βγάλω λεφτά. Στην πρώτη μου δουλειά θυμάμαι έπαιρνα 600 ευρώ για να δουλεύω 16 ώρες. Ποτέ δεν σκέφτηκα να κάνω τον μάγειρα για να γίνω πλούσιος και διάσημος», απαντά.

Και πώς βρέθηκε στην τηλεόραση; Δεν γίνονται όλα τυχαία σε αυτή τη ζωή. «Κι όμως, μέσα στην σχολή γνώρισα τον Άκη Πετρετζίκη. Και μέσα από τη δουλειά μου στον Άκη με βρήκε η Έλενα Κατραβά. Με πήρε επειδή μαγείρευα νόστιμα», θυμάται. Μα όλοι λένε «ο κούκλος μάγειρας της Ελένης». Αυτό δεν κάνει κακό σε ένα νέο παιδί που θέλει να πετύχει μαγειρεύοντας; «Σίγουρα δεν βγήκα στην τηλεόραση για να κάνω το μοντέλο. Δεν με απασχολούσε ποτέ αυτό. Θέλω τα φαγητά μου να βγουν νόστιμα όταν τα κάνεις στο σπίτι σου. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό με την εξωτερική εμφάνιση. Με απασχολεί πολύ μήπως λειτουργήσει αρνητικά στη δουλειά μου. Γιατί εγώ συνεχίζω να δουλεύω ασταμάτητα και είμαι executive chef στην “Trattoria Casa Bianca” στο Χαϊδάρι. Το όνειρό μου είναι άλλο βέβαια. Και θα το κάνω. Θέλω το δικό μου μαγαζί και να πάρω ένα αστέρι Michelin. Δεν θα κάνω μοριακή κουζίνα. Την έχω δουλέψει και την ξέρω, αλλά δεν ταιριάζει με την προσωπικότητά μου. Ήμουν βοηθός βοηθού στη “Hytra” με τον Νίκο Καραθάνο όταν πήραμε αστέρι. Σέβομαι τους μάγειρες που θα σου βγάλουν την τέλεια φασολάδα. Αυτό το ταπεινό πιάτο που όταν το δοκιμάσεις θα πεις “τέλειο”. Στο μαγαζί που δουλεύω δεν δίνω έμφαση τόσο στην εμφάνιση του πιάτου όσο στη γεύση», λέει.

tsoulis1

«Και ποτάκι θα πιω στο Αιγάλεω. Τι νόμιζες; To παίζω κοσμικός;»

Μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Δουλεύει στο Χαϊδάρι. Μάλλον είναι παιδί δυτικών συνοικιών στην καρδιά. «Φυσικά. Αγχώνομαι στο κέντρο της Αθήνας. Και ποτάκι θα βγω να πιω στο Αιγάλεω. Τι νόμιζες; Επειδή βγαίνω στην τηλεόραση το παίζω κοσμικός και βγαίνω στα trendy μέρη; Και να ξέρεις ότι όπου και να ανοίξεις εστιατόριο, αν αξίζει, θα έρθουν να σε βρουν. Είμαι αυθόρμητος άνθρωπος. Και στην τηλεόραση όταν βγαίνω. Δεν σκηνοθετώ ή προβάρω τι θα πω. Βάζω λαϊκά για να μαγειρέψω γιατί έτσι κάνω και στο σπίτι μου. Ναι, κόμπλαρα όταν είδα πρώτη φορά την Ελένη Μενεγάκη. Τι γιατί; Γιατί είναι η Μενεγάκη που έβλεπα από πιτσιρικάς στην τηλεόραση. Αγχώθηκα πολύ όταν έμαθα ότι πέρασα το casting και με πήραν στην εκπομπή. Με φοβάται λίγο η Ελένη μην πω ζωντανά τίποτα ακατάλληλο”. Ίσως όχι άδικα αν σκεφτεί κανείς πόσες φορές την έχει αποκαλέσει “τσουπάρα” (ελεύθερη απόδοση του “γκομενάρα”) ως κομπλιμέντο όταν έρχεται να μαγειρέψει δίπλα του. Μια λέξη που έγινε σχεδόν viral», αναφέρει.

Δηλώνει ότι η αναγνωρισιμότητα του έχει στερήσει την προσωπική ζωή: «Φεύγω από το σπίτι μου στις 7.30 το πρωί. Θα επιστρέψω κάποια στιγμή το μεσημέρι για να φάω και θα γυρίσω για να κοιμηθώ στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Χτίζω το μέλλον μου. Ευτυχώς έχω καλούς φίλους από παιδί, δουλευταράδες που καταλαβαίνουν και δεν χανόμαστε. Και η Μαριαλένα, η κοπέλα μου, δείχνει κατανόηση. Είμαστε 2,5 χρόνια μαζί. Τον άλλο μήνα κλείνω τα 29. Δεν θέλω να μεγαλώσω. Αισθάνομαι παιδί ακόμη».

tsoulis-4

Είναι φίλοι με τον Άκη Πετρετζίκη. Ανάμεσά τους δεν υπήρχε ποτέ υπόνοια ανταγωνισμού. Είναι συναγωνιστές. Κάνει παρέα με τον Μύρωνα Στρατή που ξέρει από καλό φαγητό. «Με είχε αγχώσει όταν ήρθε με τον Παναγιώτη Χατζιδάκη στο μαγαζί. Ξέρει τα καλύτερα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Είναι αυστηρός, αλλά του άρεσε πολύ η κουζίνα μου. Για μένα όχι απλώς ο έρωτας αλλά όλη μας η ζωή περνάει από το στομάχι. Κάθεσαι γύρω από ένα τραπέζι με την παρέα σου και το φαγητό όχι απλά σας φέρνει κοντά, γελάτε, αγκαλιάζεστε».

Ποιο είναι το πιο κουλό πράγμα που του συνέβη από τότε που βγήκε στην τηλεόραση; «Έβλεπα συνεχώς κλήσεις από έναν άγνωστο αριθμό. Πολλές. Κάποια στιγμή πήρα πίσω να δω ποιος είναι και επιμένει. “Καλησπέρα Γιώργο. Είσαι ο Γιώργος της Μενεγάκη;”, ακούω την κυρία να λέει. Και τι ήθελε να με ρωτήσει; Τι έβαλα σήμερα στη συνταγή που είδε στην τηλεόραση. Ευγενέστατη μεν αλλά μου είπε ότι βρήκε το νούμερο στον κατάλογο. Είχε πάρει όλες τις καταχωρήσεις “Τσούλης”. Το έκανα απόρρητο. Μάλλον δεν με ξαναβρήκε στο τηλέφωνο γιατί κλείνοντας μου είχε πει “ό,τι σε χρειαστώ σε αυτό το νούμερο θα σε πάρω”».

info
www.giorgostsoulis.com