Γεύμα αλά ελληνικά θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παραυρεθούν στον επικείμενο πριγκιπικό γάμο μεταξύ πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, αφού ο Κοζανίτης σεφ, Νίκος Κουλούσιας, επιλέχθηκε για να επιμεληθεί το μενού. Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του, κατάφερε να βρεθεί σε αυτή τη θέση, καθώς διατηρεί συνεργασία με ένα από τα μαγαζιά που βρίσκονται στη λεγόμενη Crown List, η οποία είναι μια λίστα από προμηθευτές που επιλέγει το παλάτι.

harry

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», οι κουζίνες έχουν πάρει φωτιά, καθώς οι δοκιμές δε λένε να σταματήσουν μέχρι να καταλήξουν στο τελικό μενού. Θα υπάρχουν μάλιστα και εναλλακτικά μενού για όσους έχουν αλλεργίες ή ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Μάρτιο, δύο μήνες δηλαδή πριν το μεγάλο γεγονός. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι, όπως είπε ο ίδιος ο σεφ, το κρητικό λάδι θα βρίσκεται σίγουρα στη λίστα με τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσει. «Νιώθω πολύ περήφανος που φέρνω την ελληνική σημαία στο πριγκιπικό παλάτι», δήλωσε στην εκπομπή.

15338889_1517471251600691_4951677242576304315_n

Ο Νίκος Κουλούσιας γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε μαγειρική στη Γερμανία. Θεωρεί όμως τον εαυτό του Κοζανίτη, καθώς κατάγεται από την Νεάπολη Κοζάνης, από την πλευρά του πατέρα του. Από μικρός είχε όνειρο να ασχοληθεί με το χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, κάτι το οποίο πέτυχε με απόλυτη επιτυχία, προσφέροντας εκλεκτά πιάτα που τέρπουν τον ουρανίσκο σε κουζίνες πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων ολόκληρου του πλανήτη. Τo 2007 μάλιστα βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Σεφ Βορείου Ελλάδας, ενώ πριν από μερικά χρόνια κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις μαγειρικές του ικανότητες τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Το πιάτο που τον κέρδισε ήταν βέβαια και αυτό άκρως ελληνικό: Λαγός στιφάδο. «Ο Πούτιν που έμεινε πολύ ευχαριστημένος από τη μαγειρική μου, μου πρότεινε να αναλάβω το ελληνικό μενού για τις εξέχουσες προσωπικότητες της πατρίδας μου που επισκέπτονται τη Ρωσία», είχε πει σε συνέντευξή του.

17156013_1633828439964971_822970534793342004_n

Στη μαγειρική του φροντίζει να τιμά τον τόπο του και γι’ αυτό πολύ συχνά χρησιμοποιεί κρόκο Κοζάνης και τρούφα. Δεν μας κάνει εντύπωση καθώς ο σεφ είναι λάτρης των μπαχαρικών στο φαγητό αλλά και στη…ζωή! «Η ζωή είναι ένα κομμάτι κρέας. Εάν δεν το αλατοπιπερώσεις δεν έχει γεύση… Για μένα το αλατοπίπερο στην ζωή μου, στο δικό μου κρέας, είναι η γυναίκα και η κόρη μου. Το αλάτι και το πιπεράκι μου», είχε πει σε συνέντευξή του.

29468854_10216028749861767_712298099585843200_n

Δείτε ακόμα:
Επιτέλους μάθαμε τι τούρτα θα έχουν η Μέγκαν και ο Χάρι στο γάμο τους

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr