Γνωρίζουμε καλύτερα τους δύο «sous chef», που καθοδηγούν τους διαγωνιζόμενους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Έκτορα Μποτρίνι.

Πρόκειται για τους Νίκο Μπίλλη, που είναι υπεύθυνος για την «Κόκκινη Ομάδα» των γυναικών και την Κωνσταντίνα Διβόλη, υπεύθυνη για τη «Μπλε Ομάδα», των αντρών.

hells-kitchen2

hells-kitchen-3

Ο πρώτος, είναι εδώ και αρκετά χρόνια το «δεξί χέρι» (chef de cuisine) του Έκτορα Μποτρίνι στα εστιατόρια «Botrini’s restaurant» (Αθήνα) και «Etrusco» (Κέρκυρα) καθώς και όποιο άλλο project αναλαμβάνει. Συνεργάζεται με τον σεφ εδώ και επτά χρόνια ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους επαγγελματίες της γενιάς του. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες και stage (μαθητεία) σε εμβληματικά εστιατόρια του εξωτερικού όπως «Miramar LLANCA restaurant (Ισπανία, 2 αστέρια Michelin), «Le Jardin de Sens» (Montpellier, Γαλλία, 2 αστέρια Michelin), «De Librije» Zwolle, (Ολλανδία, 3 αστέρια Michelin), «Noma Restaurant», Κοπεγχάγη (2 αστέρια Michelin, Best Restaurant in the world 2010) κ.ά. Επίσης, ο Νίκος κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες στον παγκόσμιο διαγωνισμό «San Pellegrino Young Chef of the Year» τις χρονιές 2015 και 2016 (2η και 1η αντίστοιχα στην Περιφέρεια της Μεσογείου). Αγαπά τα αγαθά της ελληνικής γης και μέσα από την κουζίνα του προσπαθεί να αναδείξει τη δυναμική των ελληνικών γεύσεων. Τον ελεύθερο χρόνο του «οργώνει» τα ελληνικά βουνά, τις πεδιάδες και τις θάλασσες με στόχο νέες γευστικές ανακαλύψεις.

hells-kitchen1

hells-kitchen

Η Κωνσταντίνα Διβόλη ανήκει σίγουρα στις πιο αντιπροσωπευτικές γυναικείες παρουσίες του χώρου με αξιόλογες μαγειρικές σπουδές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σε διεθνούς φήμης σχολές όπως του «Paul Bocuse» και η «Ferrandi». Το πλούσιο βιογραφικό της περιλαμβάνει θητεία στις κουζίνες πολυβραβευμένων εστιατορίων στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων το «Funky Gourmet» (2 αστέρια Michelin), το «Botrini’s restaurant, το «Aleria» κ.ά αλλά και του εξωτερικού όπου συνεργάστηκε με παγκοσμίου φήμης επαγγελματίες όπως ο Andoni Luis Aduriz, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Mugaritz» στην Ισπανία (2 αστέρια Michelin και 9ο θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο) ενώ για έναν επίσης χρόνο ήταν δίπλα στον Eneko Atxa στο εστιατόριο «Azurmendi» στην Ισπανία (3 αστέρια Michelin και νούμερο 38 στην προαναφερόμενη λίστα) αλλά και στον Heston Blumental στο εστιατόριo «Fat Duck» στο Λονδίνο (3 αστέρια Michelin). Εργάζεται ως private chef σε yachts και έχει κερδίσει την 1η, θέση, 2η θέση, και 3η θέση σε ισάριθμες συμμετοχές στο διαγωνισμό μαγειρικής Εast Mediterranean yachts show. Τα ταξίδια σε γαστρονομικούς προορισμούς δε λείπουν από τα πλάνα της με αγαπημένους προορισμούς τη Βόρεια Ισπανία, την Ιταλία και προσεχώς στο Περού, που τα τελευταία χρόνια έχει ανέλθει σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Η δουλειά της ωστόσο ως private chef σε σκάφη συνδυάζει ιδανικά τη μαγειρική με τα ταξίδια στη θάλασσα.

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος

Δείτε επίσης
Νίκος Μπίλης (chef): Νέος, χαρισματικός και γεμάτος υποσχέσεις
S. Pellegrino Young Chef 2016 ξανά με γεύση ελληνική