Σας έχουμε ήδη πει τι να μην τρώτε για να κοιμάστε καλά. Ας δούμε τώρα και ποιες είναι οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε σαν πουλάκι!

XAMOMILI

Χαμομήλι
Το διάσημο ρόφημα, που γενικά μας βοηθάει να ηρεμούμε, αποδεικνύεται και ιδανικό για την καταπολέμηση των διαταραχών του ύπνου. Σύμφωνα με μελέτες, το χαμομήλι περιέχει γλυκίνη -μία χημική ουσία που λειτουργεί καταπραϋντικά και ενισχύει τη χαλάρωση των μυών. Ένα φλιτζάνι χαμομήλι το βράδυ πριν ξαπλώσετε είναι ό,τι πρέπει!

avocado

Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο και λιπαρά υψηλής διατροφικής αξίας και όταν συνδυάζεται με μαγνήσιο (καλή πηγή μαγνησίου είναι τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά), βοηθά στη βελτίωση του ύπνου. Νόστιμη και υγιεινή ιδέα για βραδινό, λοιπόν, μια πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, η οποία και θα σας χορτάσει και θα σας χαρίσει καλύτερης ποιότητας ύπνο.

KERASIA

Κεράσια
Έχουμε αναφέρει ξανά ότι τα κεράσια βοηθούν στην αϋπνία και θα το επαναλάβουμε! Τώρα που είναι στην εποχή τους, λοιπόν, το βράδυ που βλέπετε ταινία στο σπίτι αντί για τσιπς ή ποπ κορν φάτε ένα μικρό μπολ κεράσια.

KARIDIA

Καρύδια
Η τρυπτοφάνη είναι πρόδρομος της ουσίας σεροτονίνη, η οποία θεωρείται σημαντικός παράγοντας για την έλευση του ύπνου. Ξέρετε πώς θα αυξήσετε τα ποσοστά της, όμως; Τρώγοντας καρύδια!

Για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ρίξτε μια ματιά και στις συμβουλές της ειδικού μας για “όνειρα γλυκά”:

Καλή διατροφή για όνειρα γλυκά