Τα τελευταία χρόνια, οι καλοσχηματισμένοι, στρογγυλοί γλουτοί έχουν την…τιμητική τους χάρη στην άνοδο διασήμων, όπως η Kim Kardashian, η Nicki Minaj και η Jlo. Μπορεί κανείς μας να μην θέλει τόσο δραστικά αποτελέσματα, γιατί κακά τα ψέματα και να θέλαμε θα χρειαζόμασταν έναν καλό πλαστικό, ωστόσο όλες θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα με το στενό μας τζιν ή το μπικίνι μας. Πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς νυστέρι όμως;

diatrofi

Ξέχνα τη δίαιτα
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να χτίσεις τους μύες που θέλεις εάν κάθε μέρα τρέφεσαι μόνο με σαλάτες. Για να έχεις ενέργεια και να μπορείς να γυμναστείς, αλλά και για να μπορέσουν να τραφούν οι μύες, μάντεψε: Χρειάζεσαι τροφή. Όπως μπορείς να φανταστείς, χρειάζεσαι προφανώς πρωτείνη, όπως όσπρια, κρέας και ψάρι. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο θρεπτικό συστατικό που θα πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή σου. Μην κάνεις το λάθος και απομακρύνεις τους υδατάνθρακες από το καθημερινό σου διαιτολόγιο, καθώς πολλοί, όπως το κινόα, το κατσανό ρύζι, η βρώμη, η γλυκοπατάτα και το φαγόπυρο, θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις η μυική σου μάζα. Ένα ακόμα λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι αποφεύγουν τα λίπη. Εδώ είναι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Άλλα τα λιπαρά από τα τηγανητά φαγητά και τα κρέατα και άλλα τα “καλά” λίπη, από τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και το αβοκάντο. Τα πρώτα σου χαρίζουν κιλά και φραγμένες αρτηρίες, ενώ τα δεύτερα μύες και ενέργεια. Σαφέστατα βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάς και τα φρούτα και τα λαχανικά και κυρίως αυτά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Από αυτήν την ομάδα τροφίμων μπορείς να φας όση ποσότητα θέλεις και να γεμίσεις τον οργανισμό σου με βιταμίνες.

gloutoi2

Κάνε τη γυμναστική χόμπι σου
Οι στρογγυλοί γλουτοί δεν σχηματίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζονται καθημερινή άσκηση και αφοσίωση. Βάλε τη γυμναστική στην ατζέντα σου ακριβώς όπως θα έκανες με ένα ραντεβού στο γιατρό ή με τα γενέθλια της καλύτερής σου φίλης και φρόντισε να μη χάσεις ούτε μέρα. Μην περιορίζεσαι όμως στην αερόβια άσκηση, όπως ο διάδρομος ή η ζούμπα. Το είδος αυτό της γυμναστικής είναι ιδανικό εάν θέλεις να χάσεις βάρος ή λίπος, όχι όμως εάν θέλεις να χτίσεις μύες. Για να πετύχεις το δεύτερο θα πρέπει να κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως καθίσματα και γέφυρες. Μην φοβάσαι επίσης να σηκώσεις βάρος. Κράτησε μερικά ελαφριά βαράκια ενώ κάνεις κάθισμα ή εάν είσαι πιο τολμηρή μία μπάρα ή ένα plate και είναι σίγουρο ότι θα δεις αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα από το εάν έκανες τις ασκήσεις απλά με το βάρος του σώματός σου.