Κάθε χρόνο η οργάνωσης Environmental Working Group δημοσιεύσει τη λίστα Dirty Dozen, ή αλλιώς τη λίστα με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά. Παρακάτω θα βρεις λοιπόν εκείνα τα οποία θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να παίρνουμε βιολογικά, σύμφωνα με τη φετινή λίστα.

Η βρώμικη δωδεκάδα:
1. Φράουλες
2. Σπανάκι
3. Λαχανίδα (kale)
4. Νεκταρίνια
5. Μήλα
6. Σταφύλια
7. Ροδάκινα
8. Κεράσια
9. Αχλάδια
10. Ντομάτες
11. Σέλερι
12. Πατάτες

Η καθαρή δεκαπεντάδα (δηλαδή με τις μικρότερες συγκεντρώσεις παρασιτοκτόνων):
1. Αβοκάντο
2. Καλαμπόκι
3. Ανανάς
4. Λάχανο
5. Κρεμμύδια
6. Αρακάς
7. Παπάγια
8. Σπαράγγια
9. Μάνγκο
10. Μελιτζάνες
11. Πεπόνια (ποικιλία honeydew)
12. Aκτινίδια
13. Πεπόνια (ποκιλία cantaloupes)
14. Κουνουπίδι
15. Μπρόκολο