Ας αφήσουμε λίγο το crossfit και τα superfoods στην άκρη και ας μιλήσουμε λίγο για τους βασικούς κανόνες αδυνατίσματος. Πριν τρέξεις να κάνεις βελονισμό ή να αγοράσεις το μαγικό λιποδιαλυτικό ελιξίριο που διαφημίζεται στην τηλεόραση, ρίξε μια ματιά στη διατροφή σου. Ίσως ο λόγος που δεν αδυνατίζεις να είναι πολύ πιο απλός και προφανής απ’ ό, τι νομίζεις.

ashley borden 1

Σύμφωνα με την pesonal trainer των σταρ Χόλιγουντ, Ashley Borden, ο μεγαλύτερος εχθρός της καλλίγραμμης σιλουέτας είναι η ζάχαρη. «Κόψτε την. Πείτε αντίο. Η ζάχαρη προκαλεί λιγούρες και φλεγμονή στον οργανισμό, αυξάνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης», υποστηρίζει. Η ζάχαρη, κυρίως η λευκή, υφίσταται μεγάλη βιομηχανική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να χάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μας. Κατά συνέπεια, όχι μόνο αποτελείται από κενές θερμίδες αλλά επιπλέον αποσπά βιταμίνες, ένζυμα και μεταλλικά άλατα που είναι απαραίτητα για τη χώνεψη, αφομοίωση και χρήση της από τα αποθέματα του οργανισμού. Το κυριότερο πρόβλημα που σχετίζεται άμεσα με τη ζάχαρη είναι η τερηδόνα. Τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας τρέφονται με αυτή και παράγουν οξέα που προκαλούν αποδυνάμωση και ρήξη του σμάλτου που καλύπτει τα δόντια. Το κακό μάλιστα είναι ότι όπως έδειξαν έρευνες των ειδικών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, η υπερβολική κατανάλωσή της αυξάνει το επίπεδο ντοπαμίνης στον οργανισμό, προκαλώντας εθισμό.

ashley borden 2

Πέρα από το να κόψουμε τα γλυκά, η Ashley προτείνει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, καθώς θεωρεί ότι ο ύπνος είναι πιο ωφέλιμος από τη γυμναστική στο σώμα μας, ενώ μάς παροτρύνει να περπατάμε στη φύση, ώστε να πάρουμε την απαραίτητη βιταμίνη D από τον ήλιο και να αποκτήσουμε καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας.