Κάθε τόσο βγαίνει και μια καινούρια δίαιτα που υπόσχεται θαυματουργά αποτελέσματα. Όποτε τα αποτελέσματα αυτά αφορούν την απώλεια τοπικού πάχους από την περιοχή της κοιλιάς, η αλήθεια είναι ότι οι δίαιτες αυτές τραβούν λίγο παραπάνω την προσοχή μας! Γι’ αυτό και έχουμε βαλθεί να μάθουμε περί τίνος πρόκειται η δίαιτα του βιβλίου “Lose your belly fat” και γιατί στην Αμερική την έχουν αγαπήσει τόσο πολύ, ώστε το βιβλίο να βρεθεί στην πρώτη θέση των best-sellers μέσα σε λίγες μέρες κυκλοφορίας…

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Dr. Travis Stork’s, ο οποίος αποτελεί γνωστή τηλεπερσόνα στην Αμερική. Η διαφορά της δίαιτας που προτείνει σε σύγκριση με άλλες είναι ότι εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στα μικροβιοκτόνα, στους μικρούς εκείνους οργανισμούς δηλαδή που ζουν στο σώμα μας και ιδιαίτερα στα στομάχια μας. “Η ύπαρξη ενός υγιούς μίγματος βακτηρίων στο έντερό μας μπορεί να μας κρατήσει υγιείς, μειώνοντας τις πιθανότητες να κολλήσουμε διάφορες ασθένειες και να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό”, υποστηρίζει.

lose-ANOIGMA-

“Οι ερευνητές ανακαλύπτουν τώρα ότι τα βακτηρίδια του εντέρου φαίνονται να παίζουν σημαντικό ρόλο στη σύνθετη διαδικασία της απώλειας και αύξησης βάρους”, γράφει. “Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσο αντίκτυπο έχουν στη διακύμανση του βάρους μας, αλλά γνωρίζουμε αρκετά για να πιστεύουμε πως η κατανόηση της σύνδεσής τους με αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την επιδημία της παχυσαρκίας”, συνεχίζει.

Το πλάνο διατροφής που προτείνει το βιβλίο στοχεύει λοιπόν στην βελτίωση της μικροβιακής υγείας του στομάχου, ενσωματώνοντας στο ημερήσιο διαιτολόγιό μας τις κατάλληλες τροφές. Πιο συγκεκριμένα, η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, όπως σμέουρα, μύρτιλλα, βατόμουρα και αχλάδια. Επίσης, περιλαμβάνει 2-3 μερίδες δημητριακών την ημέρα και 6-7 μερίδες πρωτεΐνης. Το βιβλίο προτείνει να βασιστούμε σε πηγές όπως οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά και να περιορίσουμε από τη διατροφή μας το χοιρινό, το μοσχάρι και το κοτόπουλο.

lose

Η δίαιτα ωστόσο δεν αποκλείει καμία απολύτως τροφή, αν και προτείνει να αποφεύγουμε τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη. “ Σε σύγκριση με άλλες δίαιτες, έχει περισσότερη ποικιλία. Δεν ένιωθα ότι είχα περιορισμένες επιλογές. Μέσα σε μία βδομάδα, ένιωσα διαφορετικά, ένιωσα καλύτερα.”, έχει δηλώσει αναγνώστρια του βιβλίου, η οποία έχασε 20 κιλά. Αν μας ρωτάς, εμείς θα περιμένουμε να ακούσουμε και άλλες μαρτυρίες ανθρώπων που έχασαν βάρος με αυτήν τη δίαιτα για να πειστούμε για τα αποτελέσματά της!