Η τάση που θέλει όλο και περισσότερο κόσμο να δηλώνει ότι προσέχει τη διατροφή του κερδίζει συνεχώς έδαφος και εξελίσσεται παίρνοντας διάφορες μορφές. Πόσες, όμως, τελικά από τις διατροφικές σας επιλογές είναι όντως υγιεινές;

Εντοπίσαμε μερικά τρόφιμα που εμφανίζονται στη διατροφή μας ως καλύτερες επιλογές, όμως, τα πράγματα μάλλον είναι κάπως διαφορετικά.

gala

Γάλα αμυγδάλου
Τον τελευταίο καιρό είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή με την οποία πολλοί αντικαθιστούν το ζωικό γάλα. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι πίνουν γάλα αμυγδάλου όπως θα έκαναν με το κανονικό γάλα νομίζοντας ότι λαμβάνουν και μια λογική ποσότητα πρωτεΐνης. Ωστόσο, το γάλα αμυγδάλου περιέχει στην πραγματικότητα πολύ μικρό ποσοστό σε πραγματικά αμύγδαλα, επομένως τείνει να είναι χαμηλό σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Επιπλέον, πολλές εταιρείες προσθέτουν ζάχαρη για να βελτιώσουν τη γεύση του, κάτι που το καθιστά κάθε άλλο παρά υγιεινή επιλογή.

anapsiktika

Διαιτητικά αναψυκτικά
Η επιλογή διαιτητικών αναψυκτικών από όσους ακολουθούν πιο προσεγμένη διατροφή είναι κλασική για να «ξεγελάσουν» λίγο τον εαυτό τους νομίζοντας ότι με τις γλυκαντικές ουσίες γλυτώνουν θερμίδες και το θέμα σταματά εδώ. Αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη δεδομένου ότι η λιγότερη ζάχαρη μπορεί να είναι καλύτερη, όμως, οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και τα συντηρητικά που περιέχουν μπορεί τελικά να προκαλέσουν αύξηση βάρους σώματος και λίπους αν καταναλώνονται σε καθημερινή βάση. Επίσης, οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμα και δυσανεξία στη γλυκόζη.

kremmudosoupa

Στιγμιαίες σούπες
Συγγνώμη που θα σάς στενοχωρήσουμε αλλά όχι, οι έτοιμες σούπες δεν είναι σε καμιά περίπτωση υγιεινή επιλογή… Συχνά περιέχουν πάνω από 20 γραμμάρια λίπους και πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες ανάμεσα σε πολλά άλλα οπότε καλό θα είναι να αφιερώσετε 10-15 λεπτά και να φτιάξετε κάτι πιο ελαφρύ αλλά πραγματικά υγιεινό με τα χεράκια σας.

nero_84466603

Νερό καρύδας
Το έχουμε ξαναπεί και θα το επαναλάβουμε ότι το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε κάλιο, που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των μυών και ενυδατώνει, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά το νερό γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και θερμίδες. Το απλό νερό ενυδατώνει καλύτερα το σώμα από το νερό καρύδας οπότε, μετά την προπόνηση νεράκι…