Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους γνωρίζουν ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι σαφώς καλύτερη επιλογή. Κι αν οι τιμές των βιολογικών προϊόντων στα ράφια των supermarkets σας τρομάζουν, υπάρχει ευτυχώς και η λύση της βιολογικής λαϊκής αγοράς.

Στις αγορές αυτές συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο βιοκαλλιεργητές, διαθέτοντας τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα τους, τα οποία παράγονται σύμφωνα με συγκεκριμένες, αυστηρές προδιαγραφές που ορίζονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, ορμονών και φυτοφαρμάκων. Στις βιολογικές λαϊκές αγορές βρίσκετε μεταξύ άλλων φρούτα, λαχανικά. Γαλακτοκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, κρασί, βότανα, ψωμιά και αρτοποιήματα.

laiki agora1

Και μιας και σας έχουμε παρουσιάσει ήδη τις βιολογικές λαϊκές αγορές της Αθήνας, ας δούμε από που μπορείτε να προμηθευτείτε bio προϊόντα αν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως πληροφορούμαστε από το site της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας (www.biologikesagores.gr), τέσσερις είναι οι αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων της Θεσσαλονίκης. Ιδού λοιπόν οι διευθύνσεις τους, για να βρείτε ποια είναι πιο κοντά σας, αλλά και πότε μπορείτε να την επισκεφθείτε:

* Βιολογική αγορά Περαίας: Οδοί Ανθέων & Μήδειας (Σχολείο). Λειτουργεί κάθε Τρίτη -τους χειμερινούς μήνες 11:30-17:00 και τους θερινούς 16:30-20:30.

* Βιολογική αγορά Βότση: Πίσω από τον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα. Λειτουργεί κάθε Τετάρτη, 08:00 με 13:00.

* Βιολογική αγορά Νεάπολης: Οδός Βενιζέλου, δίπλα στο δημαρχείο. Λειτουργεί κάθε Πέμπτη, 08:00 με 13:00.

* Βιολογική αγορά Κόδρα: Στην Καλαμαριά, δίπλα στο Στρατόπεδο Κόδρα. Λειτουργεί κάθε Σάββατο, 08:00-13:00.