Είναι γλυκές, κυκλοφορούν σε πολλές γεύσεις και σε ακόμη περισσότερα σχήματα, τις βρίσκεις στο περίπτερο αλλά και στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία και όποιος πει ότι δεν του αρέσουν δεν είναι φίλος μας! Μα για τις σοκολάτες μιλάμε, φυσικά, τον πιο γλυκό πειρασμό στον οποίο δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ενδίδουμε. Κι επειδή μας αρέσουν τόσο, τα βάλαμε κάτω και ξεχωρίσαμε τις πιο νόστιμες του κόσμου.

sokolates

Τουλάχιστον εμείς αυτές έχουμε δοκιμάσει. Τώρα αν εσείς έχετε να προσθέσετε κάποιες, καλοδεχούμενες. Κι αν μας πείτε και που μπορούμε να τις βρούμε για να τις δοκιμάσουμε κι εμείς, ακόμη καλύτερα.

Ξεκινάμε από τις δικές μας, που μας μεγάλωσαν μέσα στη γλύκα και ακόμη τις τιμάμε με το παραπάνω…

ION

ΙΟΝ
Η πρώτη μας σοκολατένια αγάπη, για να θυμηθούμε και την κλασική της διαφήμιση. Η αμυγδάλου της γνωρίζει μόνο φίλους, αν και η κλασική γάλακτος δεν πάει πίσω.

paulidis

Παυλίδης
Η σοκολάτα υγείας που συνοδεύει κάθε… δίαιτα και όχι μόνο. Βέβαια, πλέον, τη βρίσκουμε και σε πολλές γεύσεις, π.χ. με κομματάκια λεμονιού και γεμιστή με βάφλα και πραλίνα.

Και συνεχίζουμε με διάσημες της διεθνούς σοκολατένιας σκηνής…

NEUHAUS

Neuhaus pralines
Η βελγική σοκολάτα είναι παγκοσμίως γνωστή για την ανώτερη ποιότητά της και δεν είναι τυχαίο που στα πλακόστρωτα δρομάκια των Βρυξελλών συναντάμε πολλά μαγαζάκια με σοκολάτες και σοκολατάκια. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το διάσημο Neuhaus με μια γλυκιά ιστορία 160 ετών!

pierre-marcolini

Pierre Marcolini
Η επιτομή της σοκολάτας βέβαια, βρίσκεται στο πολυβραβευμένο Pierre Marcolini. Πανάκριβο μεν, η απόλυτη εμπειρία δε, καθώς δεν πρόκειται για απλό κατάστημα, αλλά για μια υψηλή σοκολατερί!

godiva

Godiva
Μια ακόμη ιστορική σοκολατερί του Βελγίου, με ιστορία που ξεκινάει από το 1926 και τρούφες που ενθουσιάζουν με την πλούσια γεύση τους. Μάλιστα, επειδή φέτος γιορτάζουν και την επέτειο των 90 χρόνων τους έχουν ετοιμάσει και 9 ξεχωριστές σοκολάτες, με την καθεμία από αυτές να αντιπροσωπεύει και από μια δεκαετία.

VALHRONA

Valrhona
Από τις πιο διάσημες σοκολάτες παγκοσμίως, με τους ζαχαροπλάστες να ορκίζονται στο όνομα τους. Δημιουργήθηκαν το 1922 στην κοιλάδα του Ροδανού, στην πόλη Tain L’ Hermitage της Γαλλίας και έχουν κατακτήσει τον κόσμο με την υψηλή τους ποιότητα που προκύπτει από την πολύ προσεκτική επιλογή των κόκκων κακάο, δίνοντας σοκολάτες με ξεχωριστά αρώματα.

PIC-CHO-Belcolade-Cover-Origins

Belcolade
Μια σοκολατοποιία με άκρως λαχταριστή και 100% made in Belgium σοκολάτα, με τα επιλεγμένα υλικά της να περιλαμβάνουν κόκκους κακάο από όλο τον κόσμο συνδυασμένους με βούτυρο κακάο και φυσική βανίλια. Η παραδοσιακή βελγική διαδικασία ανάμειξης, άλεσης, κονσαρίσματος και στρωσίματος με την οποία παράγεται να της χαρίζουν εξαίρετη γεύση.

after-eight

After Eight
Τα σοκολατάκια που μας απέδειξαν ότι ο συνδυασμός σοκολάτας-μέντας είναι από τις πιο επιτυχημένες εμπνεύσεις! Μπορείς να τις απολαύσεις μαζί με το εσπρεσάκι σου ή μετά από ένα γεύμα, με το στοίχημα που βάζεις με τον εαυτό σου είναι αν θα καταφέρεις να σταματήσεις στη μία.

hershey's

Hershey’s
Ο Milton S. Hershey, ιδρυτής της διάσημης αμερικανικής σοκολατοποιίας, ήθελε να προσφέρει ευτυχία και χαρά στο κόσμο και τι καλύτερο από μια σοκολάτα; Από το 1886 λοιπόν, οι σοκολάτες του είναι οι πιο αγαπημένες τις Αμερικής, με την λευκή με κομματάκια από cookies να είναι απλά τέλεια!

reese's

Reese’s
Μια ακόμη αμερικανική λιχουδιά, που μπορεί να μην μπορεί να συγκριθεί με τις αξεπέραστες βελγικές σοκολάτες, ωστόσο έχει κι αυτή τη χάρη της. Στην ουσία πρόκειται για σοκολατάκια γεμιστά με φυστικοβούτυρο, με την ελαφρώς αλμυρή γεύση να συνδυάζεται τέλεια με τη γλύκα της σοκολάτας. Ένοχη απόλαυση!

lindt

Lindt
Οι διάσημες ελβετικές σοκολάτες με την ιστορία των σχεδόν 140 ετών, δημιουργήθηκαν σχεδόν από λάθος, όταν ο Rodolphe Lindt ξέχασε μια Παρασκευή τις μηχανές του εργοστασίου σοκολάτας του ανοιχτές για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ανακάλυψε ότι είχε δημιουργηθεί ένα νέο μίγμα σοκολάτας που έλιωνε στο στόμα! Μέχρι σήμερα πάντως, οι σοκολάτες του είναι μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

toblerone

Toblerone
Από την Ελβετία κατάγονται και οι διάσημες σοκολάτες Toblerone με το χαρακτηριστικό σχήμα πυραμίδας, με την παραγωγή τους να ξεκινά μάλιστα από το 1868! Χαρακτηριστική είναι και η γεύση τους όμως, χάρη στο μέλι και το μαντολάτο αμυγδάλου που περιέχονται σε όλες τις σοκολάτες τους.

amadei

Amedei
Με καταγωγή από την Τοσκάνη, οι πολυβραβευμένες σοκολάτες Amadei είναι από τις καλύτερες του κόσμου. Ξεχωρίζουν για τα φίνα αρώματα τους και την πλούσια γεύση τους και τις βρίσκουμε σε διάφορες εκδοχές και με διαφορετική περιεκτικότητα σε κακάο, ενώ πολύ λαχταριστές είναι και οι τρούφες τους.

dairy_milk

Cadbury
Την μάθαμε από τη σκόνη κακάο για ροφήματα, αλλά η αγγλική σοκολατοποιία με τα σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας φτιάχνει και λαχταριστές σοκολάτες, με πιο διάσημες τις Dairy Milk που κυκλοφορούν σε πολλές γεύσεις.

manner

Manner
Είπαμε να ολοκληρώσουμε τη λίστα μας με ένα ξεχωριστό γλυκάκι, που δεν είναι σοκολάτα αλλά περιέχει σοκολάτα και είναι πραγματικά από τους πιο γλυκούς συνοδούς της βόλτας και του καφέ. Ο λόγος για τα βιεννέζικο γκοφρετάκια Manner, με πραλίνα φουντουκιού που βγαίνουν σε μικρές μπουκίτσες και είναι αδύνατον να τους αντισταθείς.