Όλοι μας έχουμε πετύχει στα social media φωτογραφίες από πλήρως αποτυχημένες προσπάθειες ερασιτεχνών ζαχαροπλαστών, που πάνε για την τέλεια τούρτα και καταλήγουν με κάτι απροσδιόριστο και σίγουρα καθόλου ορεκτικό. Ήξερες όμως ότι υπάρχει εκπομπή αφιερωμένη σε τέτοιες προσπάθειες, που δίνει μάλιστα και χρηματικό έπαθλο;

cake

Η ολοκαίνουργια εκπομπή του Netflix (ναι έχουμε κολλήσει μαζί του και όχι άδικα όπως φαίνεται), ακούει στο όνομα Nailed It (ελληνική μετάφραση «Έδεσε το γλυκό!»), και καλεί ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στην αντιγραφή εντυπωσιακών στο μάτι γλυκισμάτων, από απλά cookies μέχρι πολυώροφες τούρτες με χειροποίητα ζαχαρωτά διακοσμητικά.

Τα αποτελέσματα; Τραγελαφικά! Οι συμμετέχοντες, τρεις σε κάθε εκπομπή, που ισχυρίζονται ότι έχουν έμφυτο ταλέντο στη ζαχαροπλαστική, -κρυμμένο πολύ βαθιά μέσα τους ωστόσο, εμείς τουλάχιστον δεν το βλέπουμε ποτέ-, αναλαμβάνουν μέσα σε περιορισμένο χρόνο να αντιγράψουν ένα γλυκό που τους δείχνει κάθε φορά η παραγωγή. Όπως καταλαβαίνετε, συνήθως επικρατεί χάος, με τους συμμετέχοντες να τρέχουν πανικόβλητοι πάνω-κάτω στις κουζίνες τους, τα μίξερ να πετούν σύννεφα αλευριού, τα κέικ να ξεχειλίζουν στο φούρνο και όσο για τα τελικά αποτελέσματα, θα αναρωτιέστε συνεχώς τι σχέση μπορούν να έχουν με το αρχικό γλύκισμα.

MV5BOGRhOTY3NDUtOWIyZS00ODNiLWIwMmMtYjM0Mzk0Y2Y4Yjk0XkEyXkFqcGdeQXVyMjE4MjEyNzI@

Η κριτική επιτροπή δε, που αποτελείται από την κεντρική παρουσιάστρια Nicole Byer, τον master της σοκολάτας Jacques Torres και ένα ακόμη καλεσμένο από τον χώρο της ζαχαροπλαστικής, διαφορετικό κάθε φορά, αναλαμβάνει όχι μόνο να κρίνει την παρουσίαση των γλυκών αλλά και να τα δοκιμάσει. Μιλάμε για πολύ τολμηρούς κριτές, αφού σε κάποιες περιπτώσεις τα γλυκά όχι απλά δεν είναι ευπαρουσίαστα, αλλά είναι μάλλον αηδιαστικά. Highlight κάθε εκπομπής, τα απολαυστικά σχόλια της Nicole Byer.

Χωρίς τίτλο

Και αναρωτιέστε τώρα εσείς γιατί κάποιος να θέλει να γίνει παγκοσμίως ρεζίλι και να δει την αποτυχημένη του προσπάθεια όποιος έχει συνδρομή στο Netflix; Μα για το έπαθλο φυσικά, που είναι 10.000 δολάρια. Μάλιστα κάθε εκπομπή έχει και έναν νικητή, άρα όσο χάλια και αν τα πάει κάποιος αν οι άλλοι δύο που παίζουν μαζί του τα πάνε έστω και λίγο χειρότερα, μπορεί να βρεθεί από τη μία στιγμή στην άλλη με 10.000 δολάρια.

Δείτε το απολαυστικό trailer της εκπομπής: