Και οι διάσημοι έχουν πείνες. Και δεν είναι λίγες οι φορές που πηγαίνουν την πείνα τους ένα βήμα παραπέρα. Από τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ μέχρι τη Σούζαν Σαράντον και τον εκπληκτικό Ρόμπερτ Ντε Νίρο, πολλοί είναι οι σταρ του χολιγουντιανού καλλιτεχνικού στερεώματος που έχουν κερδίσει ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας και κρυφο-ευελπιστούν να κερδίσουν και κανένα αστέρι Michelin στα εστιατόρια που αποφάσισαν να αποκτήσουν…

Αν βρεθείτε, λοιπόν, στη Νέα Υόρκη και σας το επιτρέπει και η τσέπη σας, δείτε σε ποια μέρη θα απολαύσετε σαν αστέρες -ή και μαζί με αστέρες του Χόλιγουντ- φαγητό πολλών αστέρων!

Tribeca-Grill-New-York

Tribeca-dish

Tribeca Grill
Ξεκινάμε με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο που έχει ποσοστό επί της ιδιοκτησίας του Tribeca Grill, ένα εξαιρετικό εστιατόριο «παλιάς κοπής», που πρόσφατα γιόρτασε τα 25 χρόνια λειτουργίας του. Οι γενναίες μερίδες του, τα υπέροχα στημένα πιάτα του και ο αξεπέραστος τρόπος ψησίματος του κρέατος στο BBQ κάνουν τους θαμώνες του να το επισκέπτονται ξανά και ξανά…

NOBU-NYC

NOBU

Nobu NYC
Συνεχίζουμε και πάλι με Ντε Νίρο γιατί εκτός από λάτρης του κρέατος δηλώνει και φαν της ιαπωνικής κουζίνας. Το Nobu NYC περήφανα φέρει το όνομά του στα χαρτιά μαζί με αυτό του διάσημου σεφ Nobuyuki Matsuhisa. Υπέροχο σούσι και σασίμι, ντονμπούρι και φυσικά νουντλς σε απίθανες εκδοχές για όλα τα γούστα. Για το γλυκό, τέλος, οι περισσότεροι ορκίζονται στο matcha tiramisu (τιραμισού με γεύση τσάι μάτσα).

Do-wah-restau-2

do-hwa-dish-2

Do Wah
Η λίστα περήφανα περιλαμβάνει και τον απρόβλεπτο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος είναι συν-ιδιοκτήτης του Do Wah, ενός cozy κορεατικού εστιατορίου στο West Village. Οι θαμώνες θα δοκιμάσουν άπαντα τα πιάτα της κορεατικής κουζίνας από ντάμπλινγκς με κίμτσι και μοσχάρι, μέχρι τηγανητό κοτόπουλο, πικάντικο μπουλγκόγκι (ψητό μοσχάρι) και τσάπτσε (stir fried νουντλς από άμυλο γλυκοπατάτας μαγειρεμένα με λαχανικά), το πιο δημοφιλές πιάτο της Κορέας.

spin

spin-dish

SPiN
Η γλυκιά Σούζαν Σαράντον έχει αγοράσει μετοχές στο εστιατόριο SPiN, που είναι εν μέρει κλαμπ πινγκ πονγκ και εν μέρει Bar-restaurant, και μετράει ήδη 6 χρόνια λειτουργίας. Πιθανότατα δεν θα δείτε τη Σούζαν εκεί ούτε θα την προσκαλέσετε για ένα παιχνίδι πινγκ πονγκ, αλλά θα απολαύσετε εκπληκτικό street food στην καλύτερη εκδοχή του, από ζουμερά hot dogs μέχρι απίθανα milkshakes σε ονειρεμένες γεύσεις…

southern-hospitality

southern-hospitality-dish

Southern Hospitality
Ο τραγουδιστής Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του barbecue joint στην πασίγνωστη περιοχή Hell’s Kitchen του Μανχάταν. Υπέροχα μοσχαρίσια παϊδάκια σιδηρόδρομος ψήνονται άψογα στις σχάρες του από το 2007, παρακαλώ. Εκλεκτικό μενού με ψαγμένα ορεκτικά, χορταστικές σαλάτες και νόστιμα τάκος.

polo_bar_Ralph-LAUREN

Ralph-LAuren-cocktails

The Polo Bar
Η τελευταία δημιουργία του Ραλφ Λόρεν είναι εστιατόριο και, μάλιστα, αποτελεί hot spot για φαγητό αλλά και ποτό στο Μεγάλο Μήλο. Τα sport στοιχεία, με τα οποία έχει συνδέσει το όνομά του ο σχεδιαστής είναι εμφανή παντού, από τη διακόσμηση έως το μενού, όπου πρωταγωνιστούν τα μπέργκερ, οι μπριζόλες και τα ελαφριά ορεκτικά. Δεν λείπουν, φυσικά, και τα χορτοφαγικά πιάτα αλλά και τα λαχταριστά γλυκά, όπως το παγωτό Ralph’s coffee, που φτιάχνεται με το αγαπημένο χαρμάνι καφέ του σχεδιαστή.