Όλοι τα σνομπάρουμε, όλοι όμως -είτε το παραδεχόμαστε, είτε όχι- ρίχνουμε κλεφτές ματιές σε αστρολογικά περιοδικά και sites και μεταξύ αστείου και σοβαρού ψάχνουμε απαντήσεις στα άστρα. Συνήθως τα διαβάζουμε για να μάς λυθούν απορίες για τα επαγγελματικά ή τα προσωπικά μας. Έχεις σκεφτεί ποτέ να αναζητήσεις εκεί έμπνευση για την κουζίνα; Ευτυχώς το έχουμε σκεφτεί εμείς, γι’ αυτό και παρακάτω θα βρεις τη λίστα με τα ζώδια και τις συνταγές που πρέπει να δοκιμάσουν.

gaspatso_ekso_olivemagazine.gr

Κριός
Είσαι πιστός, δυναμικός και μερικές φορές (πολλές εννοούμε κατά βάθος) λίγο οξύθυμος, αγαπητέ Κριέ. Για να «σβήσεις» λίγο την ένταση που κρύβεις μέσα σου φτιάξε μια κρύα σούπα, όπως αυτήν την κλασική και αγαπημένη γκασπάτσο ή μια δροσερή σαλάτα με εσπεριδοειδή.

21131007_00970_antioksidotiki-salata-me-kinoa

Ταύρος
Το απόλυτο ζώδιο της άνοιξης, λατρεύει όλους τους καρπούς που μάς χαρίζει απλόχερα η Μητέρα Φύση. Φτιάξε μια πλούσια, πολύχρωμη σαλάτα, αλλά μην μείνεις στα συνηθισμένα. Διεύρυνε τους ορίζοντές σου και πρόσθεσε κινόα, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και φρούτα και απογείωσε τη γεύση του πιάτου σου. Απόφυγε μόνο όσα είναι κόκκινα, γιατί δεν είναι να εκνευρίζεσαι εσύ…

makaronada me kima

Δίδυμος
Η εξυπνάδα σου μερικές φορές σε κάνει δυσνόητο για τους άλλους. Απόφυγε λοιπόν τις περίπλοκες συνταγές και τις γκουρμεδιές και δοκίμασε να φτιάξεις μια απλή και αγαπημένη μακαρονάδα με κιμά ή το πιο εύκολο κέικ βανίλιας.

fasolia xantres me curry

Καρκίνος
Τίποτα δεν θα απαλύνει τον πόνο σου (που μονίμως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο νιώθεις) και δεν θα θέσει σε λειτουργία τη φαντασία σου, όσο ένα περίπλοκο κάρι. Περίπλοκο όχι επειδή είναι δύσκολη η συνταγή, αλλά επειδή πρέπει να μάθεις τη σωστή τεχνίκη για να το φτιάξεις, αλλά και γιατί μπορείς να προσθέσεις δεκάδες λαχανικά, ώστε να δημιουργήσεις ένα νόστιμο και γευστικά περίπλοκο πιάτο. Μοιάζει λίγο με εσένα, καλέ μου Καρκίνε. Έχει πολλές πτυχές, είναι γλυκό και ταυτόχρονα πικάντικο, όπως εσύ. Μοιάζει δύσκολο στην εξερεύνηση, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεις τα κουμπιά του.

fakes-soupa

Λέων
Ανήκεις στους παθιασμένους του ζωδιακού, που όμως κρύβουν μια καρδιά από χρυσάφι. Από τη μία θέλεις να τους ευχαριστήσεις όλους και να τους προσφέρεις ένα φαγητό που θα τους είναι γνώριμο και αγαπητό και θα τους χαρίσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός τους και από την άλλη θέλεις κάτι εύκολο που να δείχνει όμως και το χαρακτήρα σου. Έχουμε την κατάλληλη συνταγή για εσένα! Φτιάξε μία σούπα με φακές και πρόσθεσε λίγο κανέλα για το πικάντικο και αναπάντεχο του χαρακτήρα σου.

rizes-sto-fourno

Παρθένος
Όπως πολύ καλά ξέρεις, είσαι ζώδιο της γης. Γιατί λοιπόν δεν πειραματίζεσαι με όσα αυτή μάς προσφέρει; Σου προτείνουμε να φτιάξεις πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο ή ρίζες της γης. Μας ευχαριστείς αργότερα…

COOKIES ME VROMH MELI TAXINI

Ζυγός
Αχ βρε Ζυγέ μου με τα άγχη σου! Τι είναι αυτό με εσένα και θέλεις να τους κάνεις όλους χαρούμενους; Ακόμα να καταλάβεις ότι δεν γίνεται. Σε άλλους θα αρέσεις, σε άλλους πάλι όχι. Άλλοι θα συμφωνούν μαζί σου και άλλοι όχι. Τι να κάνουμε, αυτή είναι η ζωή! Εκεί όμως που μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους είναι στην κουζίνα. Φτιάξε λοιπόν μερικά μπισκοτάκια με ταχίνι και ένα παγωτό με μπανάνες και φυστικοβούτυρο, ώστε να ικανοποιήσεις και τους λιχούδηδες της παρέας και τους health junkies. Ισορροπία και πάλι στον κόσμο, Ζυγέ μου, μην αγχώνεσαι και μάς πάθεις τίποτα!

fterouges kotopoulou

Σκορπιός
Είσαι καυτός δεν λέμε, αλλά μερικές φορές το ίδιο ισχύει και για το στόμα σου. Ξεστομίζεις ό, τι σού έρθει στο νου χωρίς πολλές φορές να το πολυσκεφτείς, πληγώνοντας τους γύρω σου. Φτιάξε λοιπόν μερικές καυτερές φτερούγες κοτόπουλου μήπως γευτείς μια δόση από το δικό σου φάρμακο.

burritos

Τοξότης
Σού αρέσει να μοιράζεσαι. Το ξέρουμε, το ξέρουμε. Φτιάξε λοιπόν burritos, tacos, σουβλάκια ή πίτσες, κάλεσε τους φίλους σου και γίνε για μια ακόμη φορά η ψυχή της παρέας, όπως άλλωστε γίνεται συνήθως.

smoothie fraoula chron1

Αιγόκερως
Η σοφία σου είναι ένα από τα υπέροχα στοιχεία του χαρακτήρα σου. Μερικές φορές όμως είναι και αυτή που σε κάνει απίστευτα σοβαρό και μετρημένο. Βάλε λίγο χρώμα και ζωντάνια στη ζωή σου ξεκινώντας την ημέρα σου με ένα απολαυστικό smoothie φρούτων, που θα γλυκάνει τα πρωινά σου και θα σε γεμίσει ενέργεια ώστε να αποφύγεις εκείνη την μελαγχολία που σε πιάνει νωρίς το μεσημέρι. Και επειδή ξέρουμε τι άνθρωπος είσαι, πάρε και ένα βιβλίο να διαβάζεις ενώ απολαμβάνεις το smoothie σου! Στο επιτρέπουμε!

pita-tou-voskou

Υδροχόος
Υδροχόε μου είσαι τόσο ιντελεκτουέλ που μερικές φορές αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα φαγητό παραδοσιακό, που θα σού το σέρβιραν στο χωριό, ώστε να προσγειωθείς λίγο και να επιστρέψεις στη γη, μαζί με όλους εμάς τους ταπεινούς. Δοκίμασε μία πίτα του βοσκού ή μια βορειοηπειρώτικη τραχανόπιτα, μήπως και ηρεμήσεις.

soufle_me bacon k augo

Ιχθύς
Αν και στα χαρτιά είσαι πολύ δημιουργικός, στην πράξη σαν να βαριέσαι πολλές φορές. Όλοι μας το παθαίνουμε! Γιατί όμως δεν δοκιμάζεις λίγο τις δυνατότητές σου; Αφού ξέρουμε όλοι ότι έχεις πολλές! Σε προκαλούμε να φτιάξεις ένα σουφλέ με μπέικον και αβγό έκπληξη ή μια ζάχερ τόρτε για να ξεσκονίσεις λίγο το ταλέντο σου!