Τόση ώρα προσπαθούμε να σκεφτούμε πώς να θέσουμε αυτό το θέμα ώστε να μη στεναχωρηθούν οι singles αναγνώστες μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε κάποιο καλύτερο τρόπο, οπότε απλά θα μεταφέρουμε ωμά τη δυσάρεστη πληροφορία: Η μοναχικότητά σου, κυρίως την ώρα του φαγητού, μπορεί να σε σκοτώνει σιγά σιγά!

Μακάβριο, το ξέρουμε. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όμως ερευνητές από τη Βόρειο Κορέα. Πιο συγκεκριμένα, ανακάλυψαν πως εάν είσαι από αυτούς που προτιμούν να τρώνε μόνοι τους, έχεις αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο αποτελεί μια «ομπρέλα», που εμπεριέχει την υπέρταση, την αυξημένη κακή χοληστερίνη, τη μειωμένη καλή, το σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία. Σύμφωνα με την έρευνα μάλιστα οι άνδρες που τρώνε συχνά μόνοι τους διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο – με 45% υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας και 64% υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου από όσους δειπνούν μαζί με άλλους. Οι γυναίκες από την άλλη έχουν 29% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο.

Δεν είναι ακριβώς σαφές ακόμη γιατί συμβαίνει αυτό. Άλλοι εικάζουν ότι οφείλεται στο αίσθημα θλίψης και το άγχος, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως όταν τρώμε παρέα με άλλους τείνουμε να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές φαγητού. Όπως καταλαβαίνεις, η ανάγκη για επιπλέον έρευνα είναι επιτακτική. Όπως και να έχει, δεν βλάπτει να φας καμία μέρα με τους γονείς σου ή να καλέσεις έναν φίλο για δείπνο, για να έχεις παρέα και το κεφάλι σου ήσυχο…