Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο το καλοκαίρι από ένα δροσερό γλύκισμα! Αλλά επειδή θέλουμε να τα έχουμε και καλά με τη γραμμή μας, τα φρουτένια επιδόρπια ή αλλιώς τα sorbet είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Γνωρίζατε όμως ότι, εκτός από τα sorbet υπάρχουν και τα sherbet, καθώς και ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους;

sherbet

Το sorbet και το sherbet είναι παγωμένα επιδόρπια με κύριο συστατικό τα φρούτα. Ωστόσο υπάρχει μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο.

Συγκεκριμένα, το sorbet φτιάχνεται αποκλειστικά με φρούτα και ζάχαρη, με κάποιες συνταγές να περιέχουν και κάποια επιπλέον υλικά όπως νερό ή ποτό. Τα υλικά πολτοποιούνται όλα μαζί και στη συνέχεια μπαίνουν σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για να παγώσουν.

sorbet-karpouzi

Θέλετε να πάρετε μία γεύση; Φτιάξτε σορμπέ φράουλα ή αυτό το τέλειο σορμπέ λεμονιού.

Κι αν θέλετε μεγαλύτερη ποικιλία, δοκιμάστε σορμπέ φρούτων.

sherbet-passion-fruit

Από την άλλη, το sherbet είναι το πιο κρεμώδες “ξαδερφάκι” του sorbet, καθώς εκτός από φρούτα και ζάχαρη περιέχει γάλα, κρέμα γάλακτος, ασπράδι αβγού ή ζελατίνη. Είναι πιο πλούσιο από το sorbet δηλαδή, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πιο ελαφρύ από το παγωτό.

Σας ανοίξαμε την όρεξη; Δοκιμάστε sherbet λεμονιού ή αχλαδιού με στέβια.

Και με τη γρανίτα τι γίνεται; Η γρανίτα έχει την ίδια βάση όπως το sorbet, με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, ενώ συχνά τη μοιράζουμε και σε ειδικές φόρμες για παγωτό ξυλάκι και σερβίρουμε ανάλογα. Σας έχουμε εδώ μια πρωτότυπη συνταγή για Γρανίτα κόκκινου κρασιού με αρωματικά.