Τι ξέρεις από ιαπωνική κουζίνα; Λογικά μόνο του σούσι. Πέσαμε μέσα, έτσι; Αν ναι, τότε δεν έχεις γνωρίσει έναν τεράστιο άλλο κόσμο, εκείνο της ιαπωνικής ζαχαροπλαστικής! Και πίστεψέ μας…χάνεις!

1

1. Mochi Ice Cream
Το εξωτερικό μέρος του γλυκού αυτού αποτελείται από ζύμη γλυκού ρυζιού που ονομάζεται mochigome και στη μέση υπάρχει γέμιση με απαλό παγωτό. Συνηθίζεται να σερβίρεται κατά τη διάρκεια της Ιαπωνικής Πρωτοχρονιάς.

2

2. Yokan
Ένα παχύ επιδόρπιο τύπου ζελατίνης που συνήθως παρασκευάζεται με πάστα φασολιών, άγαρ-άγαρ και ζάχαρη. Πολλές φορές το yokan περιλαμβάνει επίσης γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένα κάστανα, φρούτα, σκόνη matcha ή πράσινο τσάι.

3

3.Dango
Το γλυκό αυτό φτιαγμένο από αλεύρι ρυζιού, σερβίρεται σε ξυλάκι σαν να είναι σουβλάκι, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία και σερβίρεται συνήθως μαζί με πράσινο τσάι.

4

4. Imagawayaki
Το ζυμαράκι αυτό ψήνεται σε ένα μηχάνημα που θυμίζει βαφλιέρα και στη συνέχεια γεμίζεται με κάθε λογής υλικά, όπως πάστα φασολιών, κρέμα βανίλιας, μαρμελάδα, κρέας ή λαχανικά. Και εάν αναρωτιέσαι πού θα το βρεις, η απάντηση είναι σε όλα τα φεστιβάλ της Ιαπωνίας. Εδώ δίπλα δηλαδή…

5

5. Monaka
Το γλυκό αυτό σαντουιτσάκι αποτελείται από δύο λεπτές τραγανές γκοφρέτες από κολλώδες ρύζι και έχει ως γέμιση πάστα φασολιών και παγωτό.

6

6. Anmitsu
Αποτελείται από ένα τραγανό πιάτο φτιαγμένο από ζαχαρωμένη πάστα κόκκινου φασολιού, αγάρ-αγάρ, φρέσκα φρούτα και ένα σκούρο γλυκό σιρόπι που ονομάζεται kuromitsu.

7

7. Sakura Mochi
Πρόκειται για mochi αρωματισμένο με κόκκινα άνθη κερασιάς, συχνά γεμιστό με-σωστά το μάντεψες- πάστα κόκκινου φασολιού και τυλιγμένο σε ένα φύλλο ανθού κερασιάς τουρσί. Κάτι σαν γλυκό, ιαπωνικό ντολμαδάκι, δηλαδή! Μπορεί ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζεται να διαφέρει μεταξύ των περιοχών της Ιαπωνίας, αλλά αυτό που είναι κοινό είναι ότι τρώγεται κυρίως την άνοιξη και την Ημέρα του Κοριτσιού.

8

8. Manju
Η παραδοσιακή συνταγή καλεί για αλεύρι, φαγόπυρο και σκόνη ρυζιού. Όπως πολλά από τα ιαπωνικά επιδόρπια, είναι γεμιστό με πάστα κόκκινου φασολιού και κυκλοφορεί σε πολλές παραλλαγές, με πολλά είδη γεύσεων, όπως matcha και κρέμα αρωματισμένη με πορτοκάλι.

9

9. Japanese Crêpe
Κι όμως, έχουν και οι Ιάπωνες τις κρέπες τους! Είναι συνήθως διπλωμένες έτσι ώστε να έχουν ένα σχήμα κονικό και είναι γεμιστές με παγωτό, φρέσκα φρούτα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Εντάξει, μεταξύ μας δεν έχει καμία τρελή διαφορά από την κλασική γαλλική κρέπα, αλλά και πάλι…έχει γούστο να λες ότι έχεις δοκιμάσει και ιαπωνική κρέπα!

10

10. Namagashi
Το συγκεκριμένο γλυκάκι είναι φτιαγμένο από αμυγδαλόπαστα και έχει γεμίση-για μία ακόμη φορά-από πάστα κόκκινου φασολιού και ζελέ.

Δίδαγμα του συγκεκριμένου κειμένου: Δοκίμασε πάστα κόκκινου φασολιού! Για να την βάζουν σε όλα τους τα γλυκά οι Ιάπωνες, κάτι θα ξέρουν!

Δείτε επίσης:
Η Madame Ginger μάς ξεναγεί στα μυστικά του Takoyaki