ΧΡΗΣΤΙΚΆ

Λεξικό κουζίνας

To olivemagazine.gr δημιούργησε ένα λεξικό γεύσης με όλα τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου για να μην έχετε πια άγνωστες λέξεις στην κουζίνα.

Λεξικό κουζίνας (Ψ)

To olivemagazine.gr δημιούργησε ένα λεξικό γεύσης με όλα τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου για να μην έχετε πια άγνωστες λέξεις στην κουζίνα.

Ψ (ψι)

Ψαλίδι κουζίνας
Εργαλείο µαγειρικής µε µονή λεπίδα για διάφορες χρήσεις, όπως κοπή κρέατος ή ζυµαριού σε κοµµάτια ή µε πολλαπλές ανοξείδωτες λεπίδες για γρήγορη και εύκολη κοπή φρέσκων µυρωδικών, σε οµοιόµορφο σχήµα και πάχος.

laxanika-psilokommena

Ψιλοκόβω
Διαδικασία κατά την οποία κόβουμε ένα τρόφιμο σε πολύ μικρά τεμάχια.

Ψύχω
Διαδικασία κατά την οποία μειώνουμε γρήγορα την θερμοκρασία ενός παρασκευάσματος που καταναλώνεται κρύο, τοποθετώντας το στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου.

psomi-me-mpura

Ψωµί (άρτος)
Παρασκεύασµα από αλεύρι, ζυµωµένο µε νερό, αλάτι και προζύµι ή µαγιά, το οποίο πλάθεται σε διάφορα σχήµατα και µεγέθη και αποτελεί βασικό είδος της καθηµερινής µας διατροφής. Ανάλογα το είδος του αλευριού που χρησιµοποιείται στην παρασκευή του διακρίνεται σε επτάζυµο, καλαµποκίσιο, κριθαρένιο, προζυµένιο, σίκαλης κ.λπ. Αζυµο λέγεται το ψωµί που δεν παρασκευάζεται µε προζύµι.

Ψωμί φρυγανισμένο
Φέτα ψωμιού φρυγανισμένη ή ψημένη στη σχάρα,την οποία χρησιμοποιούμε σκέτη ή γαρνιρισμένη με τηγανητό αβγό ή και ρίγανη.Είναι επίσης ένα καναπεδάκι ψητό καλυμμένο με γέμιση για γκρατέν το οποίο σερβίρεται συνήθως με φτερωτά θυράματα.

Για να δείτε ολόκληρο το Λεξικό κουζίνας -από το Α ως το Ω- πατήστε ΕΔΩ