Αναπόσπαστο κομμάτι της απόλαυσης του γεύματος ή του δείπνου μας, ο καφές είναι εκείνος που συνοδεύει τα επιδόρπια και «γράφει» τους τίτλους τέλους. Για να προσφέρετε μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στους καλεσμένους σας, σας προτείνουμε 3 διαφορετικούς καφέδες για φίλτρο και 3 για espresso που θα «κλείσουν» όμορφα ένα τραπέζι.

Φίλτρου

Kamwangi (Κένυα): Ένας αρκετά ενδιαφέρον καφές, γλυκός, με ήπια οξύτητα από εσπεριδοειδή. Θα σας χαρίσει αρώματα από μούρα και βατόμουρα που όσο θα κρυώνει θα γίνονται εντονότερα, ενώ στο στόμα θα γευτείτε ώριμα κεράσια, μαύρα σταφύλια και φυσικά μούρα. (The Underdog)
Lasdelicias (Νικαράγουα): Πολύ «κομψός» καφές με μέτριες οξύτητες από εσπεριδοειδή, με μεταξένιο χαρακτήρα. Λευκό τσάι, σταφύλι και ροδάκινο είναι τα αρώματα και οι γεύσεις που θα σας δώσει στο φλιτζάνι. (Taf)

Worquee (Αιθιοπία): Αρώματα από τροπικά φρούτα, γλυκιά γεύση με κιτρική οξύτητα και στο τελειώματα του μια επίγευση από λάιμ. (HandPickers)

73731ba92927fecf93b6de4a0e5b9a2f--good-morning-coffee-coffee-time

Espresso

Habit (Βραζιλία, Κολομβία, Ελ Σαλβαδόρ): Ένα πολύ ισορροπημένο μείγμα με ήπια οξύτητα, αρώματα από εσπεριδοειδή και ξηρούς καρπούς και γεύσεις από καραμέλα και σοκολάτα bitter. Όταν μάλιστα τον συνδυάσετε με γάλα δίνει μια γεύση σοκολάτας γάλακτος και φουντουκιού. (Kudu)

Maria Dolorez Zealaya (Ονδούρας): Πιο «εξωτικός, με αρώματα από τροπικά φρούτα σαν της παπάγιας και του μάνγκο αλλά και του ροδάκινου και του βύσσινου, μέτριας οξύτητας, με μακριά, γλυκιά επίγευση. Δοκιμάστε τον σκέτο. (Samba)

La Macarena (Ελ Σαλβαδόρ): Σε αυτό τον καφέ με τη γλυκιά οξύτητα από δαμάσκηνο και μέλι, το κύριο χαρακτηριστικό που θα τραβήξει την προσοχή σας είναι η γεύση και το άρωμα από σοκολάτα. (Wise Cup)

Δείτε επίσης
Τι είναι ο flat white; Το νέο λεξικό του καφέ