Βάζουμε τα μαχαιροπίρουνα (και το savoire vivre) στην άκρη, επιστρατεύουμε τη δημιουργικότητά μας και φτιάχνουμε μικρές λιχουδιές που θα απολαύσουν οι φίλοι μας και θα γλύφουν και τα δάχτυλά τους!

Ιδού λοιπόν μερικές πανεύκολες ιδέες για νόστιμα και απλά finger- foods, που μαζί με δροσερά ποτά και καλή μουσική θα συμπληρώσουν τη συνταγή της επιτυχίας μιας όμορφης συγκέντρωσης. Θα χρειαστείτε μόλις 20 λεπτά για την κάθε συνταγή.

shutterstock_88746439

Τορτίγιες με πικάντικο κοτόπουλο

Υλικά
4 τορτίγιες μεγάλες
1 φιλέτο κοτόπουλο, σε μικρές μπουκίτσες
6 μανιτάρια φρέσκα, μικρά
2 μικρά μπουκετάκια μπρόκολο, κομμένα
½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπρόκολο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μια ακόμα φορά. Αποσύρετε τη γέμιση από τη φωτιά.
Κόβετε τις πιτούλες στα 4 και γεμίζετε το κάθε τέταρτο με λίγη από τη γέμιση. Κλείνετε τις πιτούλες με μια οδοντογλυφίδα, πασπαλίζετε με γλυκιά πάπρικα αν θέλετε και σερβίρετε.

shutterstock_221016904

Αβγά γεμιστά

Υλικά
8 αβγά βρασμένα
2 πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες
1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
5 φέτες μπέικον, σε κυβάκια
λίγο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας μαγιονέζα

Διαδικασία

Κόβετε τα αβγά εγκάρσια και βγάζετε τον κρόκο. Βάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ με τις πατάτες, τα λιώνετε και ανακατεύετε το μίγμα καλά. Το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνετε το μπέικον, την πιπεριά και τον άνηθο ή το μαϊντανό. Τέλος ρίχνετε και τη μαγιονέζα. Ανακατεύετε μια τελευταία φορά και με ένα κουταλάκι σερβίρετε το μίγμα πάνω στα ασπράδια. Γαρνίρετε με μυρωδικά της επιλογής σας.

shutterstock_101858956

Φρυγανισμένα ψωμάκια με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό

Υλικά
1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
300γρ. τυρί κρέμα
4 φέτες καπνιστό σολομό
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
λίγο άνηθο, ή άλλο μυρωδικό της επιλογής σας, για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζετε στις φετούλες της μπαγκέτας που έχετε πρώτα φρυγανίσει ελαφρά στο φούρνο.
Κόβετε τις φέτες του σολομού σε λεπτές λωρίδες. Τις τυλίγετε σαν τριανταφυλλάκια και τις βάζετε πάνω στις φέτες του ψωμιού. Γαρνίρετε με κλωναράκια μυρωδικού της επιλογής σας.

shutterstock_151716854

Ταρτάκια γεμιστά με 2 τυριά και και μπέικον

Υλικά
12 ταρτάκια, έτοιμα*
200γρ. ανθότυρο
150γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
6 φέτες μπέικον

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Μοιράζετε το μίγμα στα ταρτάκια χωρίς όμως να τα παραγεμίσετε. Απλώνετε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα και τοποθετείτε τα ταρτάκια. Τα ψήνετε μέχρι να ροδίσει λίγο το τυρί και σερβίρετε.

Σημείωση: Ταρτάκια θα βρείτε έτοιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.