Πολύ. Γιατί όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και εδώ, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Το πιο απλό, εύκολο και γρήγορο φαγητό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο αν δώσεις σημασία σε δυο-τρία πράγματα.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο.

* Προτίμησε όσο το δυνατό πιο φρέσκα αυγά. Θα δώσουν πιο «σφιχτό» αποτέλεσμα.
Δες εδώ πώς να ξεχωρίσεις τα φρέσκα αυγά

* Για το τηγάνισμα χρησιμοποιείς ιδανικά ε.π. ελαιόλαδο. Αν θέλεις πιο αρωματικό αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βούτυρο της επιλογής σου. Είναι καθαρά θέμα γούστου.

* Μην κάνεις υπερβολές στη λιπαρή ουσία που θα χρησιμοποιήσεις. Αν επιλέξεις ε.π. ελαιόλαδο, 2-3 κουτ. σούπας είναι αρκετές, ενώ βούτυρο δεν θα χρειαστείς περισσότερες από 1 κουτ. σούπας.

avgo-olivemagazinegr2

* Μην “πετάς” το αυγό κατευθείαν στο τηγάνι. Σπάστο πρώτα σε ένα μπολ και μετά ρίξτο σιγά σιγά στο τηγάνι. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις να ξεφύγει κομμάτι από το τσόφλι αλλά και τυχόν «πιτσιλίσματα».

* Αν θέλεις πιο «κριτσανιστό» αποτέλεσμα στο ασπράδι, τηγανίζεις το αυγό για μισό λεπτό περίπου -όχι παραπάνω- σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ο κρόκος έτσι θα είναι πιο χυμώδης.

* Τηγάνησε τα αυγά σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος αλλά το ασπράδι όταν μαγειρευτεί θα έχει πιο απαλή υφή και ο κρόκος θα είναι τέλεια μαγειρεμένος.

* Για να μην κολλήσει το αυγό στο σκεύος, ελάχιστα δευτερόλεπτα αφού το ρίξεις στο τηγάνι, πέρνα πολύ προσεκτικά ένα κουτάλι ακριβώς κάτω από το αυγό.

* Σκέπασε το τηγάνι και κράτα το καπάκι μέχρι το ασπράδι να στερεοποιηθεί. Εναλλακτικά μπορείς να περιχύνεις το αυγό με λάδι όσο τηγανίζεται.

* Σερβίρεις ιδανικά ραντίζοντας με μερικές σταγόνες αρωματικού φρέσκου ελαιόλαδου, πασπαλίζεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύεις με φρέσκο, ζυμωτό ψωμί για τις περίφημες βούτες.

Τα τηγανητά αβγά της Κρίσι Τέιγκεν που ξεσήκωσαν το Twitter

Αβγά μπουγιουρντί

12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν μαγειρεύετε αβγά