Η συντάκτρια του Olivemagazine.gr Βίκυ Χριστοπούλου μάς δίνει μικρές συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας στην κουζίνα πιο εύκολη. Εδώ μάς δείχνει πώς να εξαφανίζουμε πανεύκολα τους επίμονους λεκέδες από σάλτσα στα τάπερ μας.

Αποκλείεται να μην έχεις και εσύ μερικά τάπερ κάπου κρυμμένα στα ντουλάπια της κουζίνα σου, τα οποία πλέον δεν χρησιμοποιείς πια, γιατί λίγο τα σιχαίνεσαι αφού έχουν λεκιαστεί για τα καλά! Ξέρεις για ποια λέμε, για εκείνο το τάπερ που έβαλες τα φασολάκια που περίσσεψαν και από τότε έχει μείνει κατακόκκινο από τη σάλτσα ή το άλλο που έχεις πειστεί ότι θα μείνει για πάντα κίτρινο ύστερα από το κάρι που αποθήκευσες εκεί. Αν δεν καθαρίζουν με τίποτα όσες φορές και αν τα έχεις βάλει στο πλυντήριο, σού έχουμε λύση!

taper keftedakia

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καλύψεις την επιφάνεια του τάπερ, του μπλέντερ σου ή ό,τι σκεύους έχει αποχρωματιστεί, με μπόλικο χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ το στον ήλιο για τουλάχιστον μισή ώρα. Σε διαβεβαιώνουμε ότι πραγματικά θα εντυπωσιαστείς από το αποτέλεσμα! Θα είναι σαν καινούριο! Σε περίπτωση που έχει αέρα, θα σού προτείναμε να βάλεις τα σκεύη μέσα σε μια λεκάνη με 1-2 πέτρες ή να τα τοποθετήσεις απλά μέσα στο σπίτι σε παράθυρο που τό χτυπά ο ήλιος.

Δείτε περισσότερα #olivetips