Τέσσερα χρόνια αφότου πρωτο-αντικρίσαμε το υβρίδιο φαγητού που άλλαξε μια για πάντα τα δεδομένα στην πειραματική κουζίνα, το Cronut, ο ζαχαροπλάστης Dominique Ansel παρουσίασε στο Instagram τη νέα του δημιουργία, που αναμένεται να ταράξει τα νερά των food trends παγκοσμίως.

461B53C800000578-0-image-a-5_1510073800173

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκδοχή της αγαπημένης επιλογής για brunch των millennials, του φρυγανισμένου ψωμιού με αβοκάντο. Ακούει στο όνομα Avocado toast ice cream sandwich και πρόκειται για ένα επιδόρπιο που αποτελείται από “ένα τριαντάφυλλο” από παγωτό με γεύση αβοκάντο και ελαιόλαδου και μία στρώση παγωτού από ρικότα και μασκαρπόνε, όλα αυτά τοποθετημένα με περίσσια μαεστρία πάνω σε μπισκότο σόρτμπρεντ. Για γαρνιτούρα χρησιμοποιεί dragon fruit και αποξηραμένα σμέουρα, θαλασσινό αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα αρκετά ιδιαίτερο γλυκό, που μόνο οι πιο τολμηροί ή όσοι διψούν για followers στο Instagram θα παράγγελναν. Δυστυχώς όμως οι τελευταίοι θα πρέπει να παλέψουν πολύ για τα likes τους, αφού μπορούν το βρουν μόνο στο κατάστημα του ζαχαροπλάστη που βρίσκεται στο Λος Άντζελες. Δεν θα μάς έκανε βέβαια εντύπωση εάν πολλοί έκλειναν αεροπορικά εισιτήρια για να φτάσουν μέχρι εκεί, αφού ο Ansel χάρη στα εντυπωσιακά γλυκά του έχει τραβήξει αρκετές φορές το ενδιαφέρον των foodies και των media παγκοσμίως, καταφέρνοντας να δημιουργήσει “το κοινό του”.