Είσαστε κι εσείς από αυτούς που πίνουν μόνο 1-2 ποτήρια νερό τη μέρα; Αν η γεύση του δεν σας ενθουσιάζει ή προτιμάτε, για παράδειγμα, να σβήσετε τη δίψα σας με ένα αναψυκτικό, σάς έχουμε καλά νέα μιας και ένα ξεχωριστό ποτήρι σας βοηθάει να πίνετε το ωφέλιμο για τον οργανισμό σας νερό και μάλιστα, να το απολαμβάνετε κιόλας.

Ο λόγος για το “the right cup”, που αλλάζει τη γεύση του νερού, δίνοντας την αίσθηση ότι πίνετε χυμό ή αναψυκτικό, μιας και κυκλοφορεί σε διάφορα αρώματα φρούτων (berries, πορτοκάλι, μήλο, ροδάκινο), αλλά άρωμα αναψυκτικού τύπου cola.

the-right-cup1

Αναρωτιέστε πώς λειτουργεί; Το “the right cup” βασίζεται στο γεγονός ότι η γευστική εμπειρία είναι αποτέλεσμα συνδυασμού μυρωδιάς και γεύσης: η γλώσσα αντιλαμβάνεται μόνο 5 γεύσεις και είναι η όσφρηση που οφείλεται για το 80% της γευστικής εμπειρίας (γι αυτό και όταν είστε μπουκωμένοι δεν αντιλαμβάνεστε γεύσεις). Οι δημιουργοί του “the right cup” λοιπόν, χρησιμοποίησαν τα αρώματα που χρησιμοποιούν και οι βιομηχανίες αναψυκτικών, εισάγοντας τες στα ποτηράκια τους. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος πίνει νερό από ένα τέτοιο ποτήρι, του έρχεται το ανάλογο άρωμα και “ξεγελάει” τον εγκέφαλο, που νομίζει ότι πίνει κάτι με γλυκιά γεύση, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται απλά για νερό. Μάλιστα, όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κάποιος το συγκεκριμένο ποτήρι, τόσο περισσότερο βελτιώνεται η αίσθηση της γεύσης.

the-right-cup2

Το “the right cup” απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε όσους δεν βρίσκουν μεγάλη ευχαρίστηση στο νερό, σε όσους είναι “εθισμένοι” στη γεύση των αναψυκτικών, αλλά και στους γονείς που δυσκολεύονται να πείσουν τα παιδιά τους να πίνουν περισσότερο νερό και λιγότερα φρουτοποτά με ζάχαρη ή αναψυκτικά.

Δείτε και τις αντιδράσεις όσων δοκίμασαν νερό από το “the right cup”:

Αν πάλι δεν έχετε σκοπό να ψάξετε για το συγκεκριμένο ποτηράκι, σας έχουμε νόστιμους τρόπους να κάνετε εξαιρετικά ενδιαφέρον ένα κατά τα άλλα αδιάφορο ποτήρι νερό.