Ένας πραγματικός vegan δεν τρώει κρέας και ζωικά προϊόντα, όπως γάλα και αβγά. Και μπορεί για το πρώτο να υπάρχει χρόνια τώρα η εναλλακτική του φυτικού γάλακτος, αλλά πλέον κυκλοφορούν και αβγά, φτιαγμένα από φύκια παρακαλώ, για να μπορούν να απολαμβάνουν και οι vegans τις ομελέτες τους!

Τα Vegan Egg δεν περιέχουν καθόλου αβγά, γλουτένη, αλλεργιογόνα ή χοληστερόλη, ενώ κυκλοφορούν και στην κλασική χάρτινη θήκη αβγών με τις ανάλογες υποδοχές. Βέβαια, αγοράζοντας τα κάποιος δεν θα πρέπει να περιμένει ότι μέσα σε αυτά τα κουτιά θα βρει αβγά όπως τα ξέρουμε όλοι. Στην πραγματικότητα, περιέχουν μια πούδρα, με το περιεχόμενο του κάθε κουτιού να αντιστοιχεί σε μια ντουζίνα κανονικών αβγών.

vegan-egg-anoigma

Διαφορετική είναι και η τιμή τους σε σχέση με τα κανονικά αβγά, με κάθε κουτί να κοστίζει περί τα 9,20€, αλλά όταν είσαι vegan δεν έχεις και εναλλακτική! Στα συν και ότι περιέχουν φυτικές ίνες, καλά λιπαρά, αμινοξέα και θρεπτικά μικροσυσταστικά και, μάλιστα, με τις μισές θερμίδες σε σχέση με το αβγό μίας κότας.

info
www.followyourheart.com

Δείτε επίσης:

3 vegan τυριά που θα φτιάξετε μόνοι σας

15 vegan και ελληνικές συνταγές που θα αγαπήσετε

Γάλα από αρακά: Θα το πίνατε;