Το τσίλι που καλλιεργεί στον κήπο του ένας Ουαλός σεφ, είναι, όπως αναφέρεται στη βρετανική εφημερίδα Mirror, η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο.

pep2

pep1

Η «ανάσα του δράκου», όπως την «βάπτισε» ο Μάικ Σμιθ, σεφ και κάτοικος της St Asaph στη Βόρεια Ουαλία, καλλιεργείται για ιατρικούς λόγους καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς ως αναισθητικό αφού τα έλαια που περιέχει είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να μουδιάσουν το δέρμα. Ο Σμιθ καλλιεργεί στον κήπο του πιπεριές και λαχανικά τα τελευταία επτά χρόνια ενώ σχετικά με την καυτερή πιπεριά αναφέρει ότι ο ίδιος την έχει δοκιμάσει με την άκρη της γλώσσας του κι όταν ένοιωσε να καίγεται το στόμα του την έφτυσε σε περίπου 10 δευτερόλεπτα. «Καθώς νοιώθουμε το στόμα μας να καίει, οι αεραγωγοί κλείνουν κι έχουμε την αίσθηση ότι μας κόβεται η αναπνοή», αναφέρει περιγράφοντας την προσωπική του εμπειρία.

Δείτε επίσης
Θες να ζήσεις περισσότερο; Να τρως κόκκινες καυτερές πιπεριές!