Έχουμε ακούσει για hot yoga, για γυμνή, για aerial και για acroyoga… Και εκεί που λέγαμε ότι πια οι yogis έχουν ξεμείνει από ιδέες, μάθαμε ότι “εμφανίστηκε” ένα νέο είδος, η beer yoga. Αρχικά μας ακούστηκε λίγο περίεργο, αλλά δεν θα πούμε ψέματα, όσο περισσότερο το σκεφτόμαστε τόσο αρχίζει να μας αρέσει η ιδέα να συνδυάσουμε γυμναστική, ψυχική ανάταση και την αγάπη μας για το απόλυτο καλοκαιρινό αλοκοολούχο ποτό!

beer5

Η beer yoga έκανε την παρθενική της εμφάνιση στους κύκλους των hipsters του Βερολίνου και αφού γνώρισε μεγάλη επιτυχία άρχισε να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως η Αυστραλία και η Αμερική. Οι δημιουργοί της την περιγράφουν ως “ο γάμος μεταξύ δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες μας-την μπίρα και τη γιόγκα.” και υποστηρίζουν πως “και οι δύο αποτελούν εδώ και αιώνες θεραπείες για το νου, το σώμα και την ψυχή.”

beer1

Και αν νομίζεις πως πρόκειται απλά για ένα κακόγουστο αστείο και ως φανατικός yogi έχεις ήδη αρχίσει να προσβάλλεσαι, ξανασκέψου το. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό είδος γυμναστικής. “Παίρνουμε τις φιλοσοφίες της γιόγκα και τις συνδυάζουμε με την ευχαρίστηση του να πίνουμε μπίρα για να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.”, υποστηρίζουν.

beer2

Αν περιμένεις βέβαια ότι πηγαίνοντας σε ένα μάθημα beer yoga, θα πάρεις το ποτάκι σου, θα κάτσεις σε ένα στρώμα και θα κάνεις πως διαλογίζεσαι κοιτώντας το κενό, κάνεις λάθος. Το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής περιλαμβάνει κλασικές στάσεις yoga, τις οποίες όμως καλείσαι να τις κάνεις ισορροπώντας ένα μπουκάλι μπίρας στο κεφάλι ή πίνοντας μια δυο γουλίτσες από το δροσερό αυτό ποτό. Και πριν αρχίσεις να γκρινιάζεις πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πραγματική τραγωδία, καθώς οι αμέτρητες θερμίδες της μπίρας θα χαλούσαν μέσα σε ένα μόλις μάθημα τη γραμμή σου, θα θέλαμε να σου θυμίσουμε πως η κατανάλωση μπίρας μπορεί να έχει και θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό.

Δεν ξέρουμε για εσένα, πάντως εμείς με τέτοια ζέστη, δεν θα λέγαμε όχι σε ένα…δροσερό μάθημα beer yoga!