Βάζουμε στοίχημα πως απάντησες “όχι”. Εάν πάλι είπες “ναι” ή είσαι ο Σώρρας, πράγμα που σημαίνει ότι έχεις πολύ πιο σοβαρά θέματα από το συγκεκριμένο άρθρο… ή είσαι Ιάπωνας! Και αυτό γιατί στην Ιαπωνία η νέα μόδα είναι φρούτα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, τα οποία καλλιεργούνται σε ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια και πολλές φορές κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Συγκεντρώσαμε λοιπόν και σου παρουσιάζουμε τα πιο περίεργα και ακριβά…

karpouzi

Τετράγωνο καρπούζι (800$)
Από “μωρά” μπαίνουν σε ένα τετράγωνο κουτί, προκειμένου μεγαλώνοντας να αποκτήσουν το σχήμα του. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά.

voudas

Αχλάδια σε σχήμα Βούδα (9$)
Με όμοιο τρόπο παράγονται και τα συγκεκριμένα αχλάδια. Πρόκειται για μια πατέντα του Κινέζου αγρότη, Xianzhang Hao, στην επαρχία Χεμπέι, ο οποίος βάζει τα αχλάδια να αναπτυχθούν μέσα σε ένα καλούπι σε σχήμα…Βούδα! Μάλλον θα χρειαστούμε λίγο διαλογισμό για να ηρεμήσουμε ύστερα από αυτό!

mhla

Μήλα Sekai Ichi (21$)
Το όνομά τους σημαίνει «Νο1 στον κόσμο» και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού τα συγκεκριμένα μήλα, που γιόρτασαν τα 40ά τους γενέθλια το 2014, είναι τα πιο ακριβά παγκοσμίως.

fraoules

Φράουλες (85$ το πακέτο των 12)
Οι Sembikiya Queen φράουλες είναι όλες ακριβώς ίδιες μεταξύ τους και μπορείς να τις αγοράσεις πακεταρισμένες και να τις πας δωράκι. Αν πάλι θες να αγοράσεις μία και μοναδική στην τιμή των 22$ μπορείς να επισκεφθείς ένα από τα πολυτελή σούπερμάρκετ των περιοχών Awayuki και Pearl White στο Χονγκ Κονγκ .

stafyli

Σταφύλια Ruby Roman (4000$)
Άρχισαν να καλλιεργούνται το 2008 στην επαρχία Ishikawa της Ιαπωνίας και από τότε γίνεται σκοτωμός στις δημοπρασίες για ένα τσαμπί από αυτό το σταφύλι, του οποίου οι ρώγες έχουν το ίδιο μέγεθος με ένα μπαλάκι πινγκ πονγκ!

peponi

Πεπόνι Yubari (25.000$)
Καλλιεργούνται αποκλειστικά στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας και οι ντόπιοι έχουν την τάση να τα κάνουν δώρο ως ένδειξη υψηλής κοινωνικής τάξη.

mango

Μάνγκο Taiyo no Tamago (3000$ τα δύο)
Το όνομά τους σημαίνει «Αυγό του Ήλιου» και είναι ίσως τα πιο γλυκά μάνγκο στον κόσμο. Κάθε χρόνο οι δημοπρασίες για τα πρώτα φρούτα της συγκομιδής αγγίζουν αστρονομικά ποσά με ανθρώπους από όλον τον κόσμο να κάνουν τις προσφορές τους.

Δείτε επίσης
Αγαπάτε; Χαρίστε του/της ένα… καρπούζι

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά φαγητά και ποτά του κόσμου