Η καλλιτέχνιδα Shayna Leib αγαπά πολύ τα γλυκά όμως για εκείνη είναι απαγορευτικά. Αντί λοιπόν να τα χαζεύει απλά στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων θεώρησε καλύτερο να δημιουργήσει μια σειρά πορσελάνινων και γυάλινων γλυκών, τόσο περίτεχνα κατασκευασμένα που άνετα θεωρούνται πραγματικά.

R4A9740

Η «Patisserie», όπως λέγεται η σειρά των απίστευτα ρεαλιστικών δημιουργιών της, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή αφού τα «γλυκά» με μια πρώτη ματιά μπορεί να θεωρηθούν ως μοντέρνα επιδόρπια ενός γκουρμέ εστιατορίου ενώ θα μπορούσαν άνετα να κοσμούν τη βιτρίνα ενός ζαχαροπλαστείου. «Το συγκεκριμένο project ξεκίνησε ως θεραπευτική άσκηση με σκοπό να επανεκπαιδεύσω το μυαλό μου αναθεωρώντας τον τρόπο που έβλεπα τα γλυκά. Ήθελα να βρω τρόπο να τα βλέπω περισσότερο ως αντικείμενα παρά ως φαγητό» εξηγεί η Leib συμπληρώνοντας: «Σύντομα η προσπάθεια μετατράπηκε σε “τεχνικό γρίφο” και εγώ έγινα κάτι σαν “ταριχευτής” γαλλικών γλυκών».

R4A9949

R4A9956

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο και μάλλον πρόκειται για μια αντιπροσωπευτική περίπτωση συνδυασμού του τερπνού μετά του ωφελίμου. Και καλλιέργησε τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες και δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλλεται στη διαδικασία του να νιώθει ότι στερείται τα γλυκά από τη διατροφή της. Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες την εντυπωσιακή δουλειά της.

https://www.instagram.com/p/BahQ9XXAEXG/

https://www.instagram.com/p/BaVSG7wgaSL/

https://www.instagram.com/p/BZjXLBvAYR2/

https://www.instagram.com/p/BVvXoK3g3Z1/

https://www.instagram.com/p/BVu0M6ogR_7/

https://www.instagram.com/p/BVXc2jjAbF3/