Το Matcha Mylkbar, ένα vegan cafe στη Μελβούρνη έχει βάλει σκοπό να τρελάνει τους πελάτες του με τα ξεχωριστά ροφήματα και snack που σερβίρει, τα οποία δεν φτιάχνονται απλώς με ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών αλλά έχουν και ασυνήθιστα χρώματα.

BLUE-LATTE-(4)

Νέο hit του Matcha Mylkbar το μπλε latte με γάλα καρύδας (vegan είπαμε), αγαύη, λεμόνι, τζίντζερ και μπλε σκόνη από φύκια που του χαρίζει και το χρώμα του. Σημείωσε δε ότι εκτός από πολύ όμορφο στο μάτι, το μπλε latte θεωρείται και ευεργετικό μιας και τα μπλε φύκια είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όσο για τη γεύση του, σύμφωνα με όσους το έχουν δοκιμάσει, είναι ξινό και θυμίζει κάπως ξινόγαλα, ενώ η μυρωδιά από τα φύκια είναι λίγο έντονη. Μάλλον δεν είναι τόσο λαχταριστό όσο φαίνεται, τελικά!

BLUE-LATTE-(1)

BLUE-LATTE-(3)

Εκτός από το μπλε latte, βέβαια, το Matcha Mylkbar έχει στο μενού του κι άλλα χρωματιστά ροφήματα, όπως το ροζ latte με παντζάρι και το κίτρινο latte με κουρκουμά.

BLUE-LATTE-(6)

BLUE-LATTE-(5)

Δίπλα τους και τα -επίσης χρωματιστά- snacks, όπως τα πράσινα pancakes, που φτιάχνονται με πράσινο τσάι matcha και σερβίρονται με λιωμένη μαύρη σοκολάτα, μακαντέμια, crumble από αλεύρι σόγιας, φράουλες και παγωτό καρύδας. Από το μενού δεν λείπουν και τα burger, χωρίς κρέας εννοείται, όπως αυτό με το μαύρο ψωμάκι και το μπιφτέκι με μαύρα φασόλια, κινόα και μαύρο σκόρδο που σερβίρεται με καραμελωμένα κρεμμύδια και μοβ πατάτες! Στον κατάλογο, τέλος, βρίσκεις και ένα “ελληνικό” πιάτο, με το όνομα Ικαρία, που δεν είναι άλλο από ένα μπολ μακροζωίας ή αλλιώς ένα μπολ με φακές, μαύρα φασόλια και ντοματόσουπα που σερβίρεται με ζεστό ψωμί.

info
www.matchamylkbar.com