Πόσο μακριά πας για ένα φλιτζάνι τσάι; Θα έφτανες έως την Κίνα; Και αν ναι, θα τολμούσες να ανέβεις σε ένα ψηλό και απότομο βουνό;

Ο λόγος για την τσαγιερί στο όρος Χουά Σαν στην Κίνα, που κάνει την απόλαυση ενός φλιτζανιού τσαγιού πραγματική πρόκληση. Η αιτία ωστόσο δεν είναι το τσάι που σερβίρουν, άλλωστε στην Κίνα έχουν παράδοση στο τσάι οπότε είναι αναμφισβήτητα καλό. Αυτό που τραβά την προσοχή είναι η διαδρομή που χρειάζεται να διανύσει κάποιος για να φτάσει έως εκεί.

epikindini tsagieri 2

Η διαδρομή προς τα πάνω ξεκινάει με πολλά, πάρα πολλά όμως, σκαλιά. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι. Η συνέχεια ενδείκνυται μόνο για τους πραγματικά τολμηρούς ή τους πολύ αποφασισμένους να πιουν εκείνο το φλιτζάνι τσάι.

Μετά από τα σκαλιά, λοιπόν, ακολουθεί ένα πάρα πολύ στενό μονοπάτι μέχρι την κορυφή, τόσο στενό, που έχουν τοποθετήσει ξύλινες σανίδες, για να να πατάς πιο σταθερά και αλυσίδες κατά μήκος του βράχου, ώστε να κρατιέσαι κατά τη διαδρομή…

Ε, μόλις περάσεις και αυτό το κομμάτι ακολουθεί ακόμη μία σκάλα, αλλά μπροστά στα προηγούμενα θα σου φανεί παιχνιδάκι. Στο τέλος, φτάνεις στον πολυπόθητο “ναό” του τσαγιού -αρχικά ήταν Ταοϊστικός ναός- απολαμβάνεις το τσάι σου και προσπαθείς να βρεις κουράγιο για… την κατάβαση.