Ό,τι είναι για εμάς περίεργο, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι συνηθισμένο. Είναι όμως και μερικά ποτά, που αντικειμενικά παραξενεύουν τους πάντες παγκοσμίως. Εμείς συγκεντρώσαμε 12 από τα πιο αηδιαστικά που μπορέσαμε να βρούμε…

A post shared by Shirley Karra A (@shirlska) on

1. Νερό σαλάτας
Όχι, όχι και πάλι όχι. Εάν θέλω να φάω λαχανικά, θα φάω μια σαλάτα. Δεν χρειάζεται να τα γευτώ με τη μορφή αναψυκτικού.

2. Αναψυκτικό με γεύση χέλι
Έχουμε πολλές ερωτήσεις: Ποιος το σκέφτηκε; Ποιος το ζήτησε; Και τελικά ποιος το αγοράζει;

3. Κρασί με μωρά ποντικάκια
Πες μας τώρα ότι αυτό δεν μοιάζει με τότε που πήγαινες στην ταβέρνα και έριχνες ό,τι έβρισκες μέσα στο άδειο μπουκάλι με νερό….στην πιο αηδιαστική του εκδοχή; Για να φτιαχτεί αυτό το ποτό, νεογέννητα ποντικάκια (3 ημερών το πολύ) πνίγονται σε κρασί ρυζιού. Το κρασί παλαιώνεται (ναι μαζί με τα ποντίκια) για 12-14 μήνες και ύστερα διατίθεται στην αγορά. Ναι, και εμείς ακόμα ψάχνουμε το γιατί.

4. Μπίρα με γεύση πίτσας
Δεν είσαι σίγουρος εάν θέλεις να παραγγείλεις φαγητό ή ποτό; Γι’ αυτό υπάρχει η Mamma Mia! Pizza beer!

5. Τσάι από ακαθαρσίες πάντα
Καθώς τα αρκουδάκια πάντα έχουν πολύ κακό πεπτικό σύστημα, απορροφούν μόλις το 30% όσων καταναλώνουν. Οι ακαθαρσίες τους λοιπόν είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Οι επιστήμονες τα λένε, όχι εμείς! Σε μερικά χρόνια μάλιστα λέγεται ότι μισό κιλό θα κοστίζει περίπου 35.000$! Στις ασιατικές χώρες, λοιπόν, πολλοί τις καταναλώνουν με τη μορφή τσαγιού. Περί ορέξεως…

A post shared by Kemal Oner (@kaankemaloner) on

6. Κρασί γλάρου
Λογικά δεν είσαι εξοικειωμένος με τις τάσεις του Αρκτικού Κύκλου… Επίτρεψέ μας λοιπόν να σε ενημερώσουμε! Μη φας, έχει γλαρό…κρασο! Η συνταγή είναι εύκολη, δεδομένου ότι απλά βάζεις έναν νεκρό γλάρο σε μια φιάλη ή κανάτα νερού και τον αφήνεις να «ζυμωθεί» σε άμεσο ηλιακό φως. Δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε…

A post shared by Arnold Mathias (@arnoldmathias) on

7. Gau Jal
Αλλιώς γνωστό ως νερό αγελάδας, το Gau Jal θεωρείται για τους Ινδούς η υγιεινή εναλλακτική των αναψυκτικών. Μην χαίρεσαι! Πρόκεται για ούρα αγελάδας, τα οποία θεωρούν ότι μπορούν να γιατρέψουν πολλές ασθένειες. Αηδία!

8. Smoothie βατράχου
Μπορεί εσύ να ρίχνεις φρούτα, γάλα και superfoods στο μπλέντερ σου, ωστόσο οι κάτοικοι της Βολιβίας και του Περού ρίχνουν καρότα, μέλι και….βατράχους!

A post shared by kimbob1006 (@kimbob1006) on

9. Αναψυκτικό με σάλιο πουλιού
Το Bird’s Nest της Νοτιοανατολικής Ασίας δημιουργείται με στερεοποιημένο σάλιο, το οποίο πιστεύεται ότι είναι πολύ θρεπτικό για τους ανθρώπους, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο κλπ.

A post shared by Robin Liu (@robinliu) on

10. Κρασί με χολή φιδιού
Όταν το παραγγέλνεις σε κάποιο εστιατόριο, το προετοιμάζουν μπροστά σου με τον υπάλληλο να ανοίγει τη χοληδόχο κύστη μιας ζωντανής κόμπρας. Η χολή στη συνέχεια αναμιγνύεται με κρασί ρυζιού, δημιουργώντας ένα μαύρο κρασί, που λέγεται ότι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου, όπως η ενίσχυση της ανδρικής ικανότητας.

A post shared by matteo o. (@getplentyofsmoke) on

11. Λικέρ με τρία πέη
Το λικέρ Tezhi Sanbian Jiu περιέχει πέος ταράνδου, σκύλου και φώκιας. Θα μάς ρωτήσεις γιατί και θα έχεις και δίκιο. Και εμείς την έχουμε αυτήν την απορία. Πάντως σε πολλές χώρες πιστεύεται ότι η κατανάλωση ζωικών πεών μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο των ανδρών. Έλεος.

12. Smoothie με πλακούντα
Πολλές νέες μητέρες τα τελευταία χρόνια, κρατούν τον πλακούντα και τον καταναλώνουν, καθώς λέγεται ότι χαρίζει ενέργεια, μειώνει την πίεση και την αιμορραγία μετά τη γέννα.

Δείτε ακόμα:
4 από τα πιο ασυνήθιστα (και πραγματικά αηδιαστικά) ποτά του κόσμου