Είσαι στη δουλειά και μετά βίας κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά, είτε γιατί το αφεντικό σου αποφάσισε να σταματήσει να σου στέλνει επαγγελματικά emails στις τρεις το ξημέρωμα, είτε γιατί είπες να το ρίξεις λίγο (εντάξει πολύ) έξω το προηγούμενο βράδυ. Όπως και να έχει είσαι πτώμα και οι επισκέψεις σου στην κουζίνα για να βάλεις καφέ, έχουν γίνει πιο συχνές και από τα ταξίδια της Οικονομάκου σε εξωτικούς προορισμούς.

nap3

Μπορεί να αισθάνεσαι ότι δεν υπάρχει κανείς πιο κουρασμένος στον κόσμο από εσένα, αλλά η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα. Τη λύση του προβλήματος φαίνεται να βρήκαν οι Ισπανοί, καθώς άνοιξαν το πρώτο “Nap bar”, δηλαδή μπαρ για μεσημεριανούς υπνάκους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων της δουλειάς, στη Μαδρίτη. Το συγκεκριμένο μπαρ ονομάζεται “Siesta and Go” και οι επισκέπτες του πληρώνουν με το λεπτό ή την ώρα ένα κρεβάτι στο οποίο μπορούν να κοιμηθούν, μια αναπαυτική πολυθρόνα στην οποία μπορούν να χαλαρώσουν ή έναν ήρεμο χώρο με γραφείο, καρέκλα, πρίζες και όλα τα κομφόρ, εάν είναι τόσο εργασιομανείς που θέλουν μέχρι και στο διάλειμμά τους να δουλέψουν.

nap

 

Και όχι δεν πρόκειται να τσαλακώσεις το κοστούμι σου ή το καλό σου το ταγέρ πηγαίνοντας εκεί, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν προνοήσει και για την ένδυσή σου. Πιο συγκεκριμένα, εκεί μπορείς να βρεις πυτζάμες και παντόφλες για να αισθανθείς σαν στο σπίτι σου αλλά και εφημερίδες, τάμπλετ, ωτοασπίδες, σεντόνια και κουβέρτες για να κοιμηθείς σαν πουλάκι στο πι και φι. Και μην ανησυχείς, όλα καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση.

Το κόστος ανέρχεται στα 14 ευρώ την ώρα και οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν ένα ιδιωτικό δωμάτιο, ένα κρεβάτι σε κουκέτα, να κάνουν κράτηση ή να ζητήσουν επί τόπου ένα κρεβάτι για τις αναπάντεχες τάσεις υπνηλίας τους. Ανάλογες καφετέριες μπορεί κανείς να συναντήσει και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες, η Νέα Υόρκη και το Τόκιο. Εμείς πάντως θα το εκτιμούσαμε δεόντως εάν άνοιγε ένα τέτοιο μαγαζί και στην Αθήνα…