Το να βρίσκεις εστιατόρια σε στενάκια δεν είναι και τόσο περίεργο, το να μεταμορφώνεται όμως ένα στενό σε εστιατόριο είναι κάτι που δεν συναντάς συχνά. Στην Αργεντινή πάντως το τόλμησαν και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

El_Papagayo-1

Ο λόγος για το εστιατόριο El Papagayo στην Κόρδοβα της Αργεντινής, που είναι ίσως το πιο στενό εστιατόριο στον κόσμο και βρίσκεται σε ένα πρώην στενό δρόμο της πόλης, ανάμεσα σε 2 κτίρια. Το μήκος του είναι περίπου 32 μέτρα και το πλάτος τους είναι μόλις 2,5 μέτρα άρα χωράει από 1 τραπέζι σε κάθε πλευρά.

el-papagayo-7

Βέβαια δεν είναι μόνο το ιδιόμορφο, στενόμακρο σχήμα του που συναρπάζει τους επισκέπτες αλλά και η μοναδική αισθητική του χώρου, με τους δύο διαφορετικούς τοίχους δεξιά και αριστερά -ένα τσιμεντένιο βιομηχανικού τύπου και ένα πιο παλιομοδίτικο με τούβλα του 19ου αιώνα- να τραβούν τα βλέμματα. Το ξύλο επικρατεί στο χώρο, από τα τραπέζι και τη μεγάλη ξύλινη πόρτα της εισόδου έως κάποια χωρίσματα στο βάθος του εστιατορίου, ενώ η γυάλινη οροφή αφήνει το φως να περνάει άπλετο κατά τη διάρκεια της μέρας. Κοινώς, όχι μόνο δεν το λες στενάχωρο αυτό το εστιατόριο αλλά εύχεσαι να υπήρχε και ένα ανάλογο εδώ.

el-papagayo-5

Εκτός από την κυρίως σάλα και την κουζίνα που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον δρόμο, το εστιατόριο έχει και ένα δεύτερο, μικρότερο επίπεδο στο βάθος όπου φιλοξενούνται μια πριβέ τραπεζαρία και τα γραφεία.

Όσο για το μενού του Papagayo, ο Αργεντινός chef Javier Rodriguez με θητεία σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπως το Noma στην Κοπεγχάγη, δημιουργεί απίστευτα πιάτα που σκοπό έχουν να φέρουν γαστρονομική επανάσταση στην Κόρδοβα, με τα περισσότερα πιάτα να ψήνονται σε γκριλ ή ξυλόφουρνο.

info
www.elpapagayo.com.ar