Φανταστήκατε ποτέ το κλασικό ζουμερό μπέργκερ μέσα σε δύο εναλλακτικά «ψωμάκια» από νουντλς; Ο σεφ Keizo Shimamoto όχι μόνο το φαντάστηκε, λοιπόν, αλλά το έκανε πραγματικότητα!

KeizoShimamoto

Η «ιστορία» θέλει τον Ιάπωνα-Αμερικανό Keizo να έχει πάθος για τη μαγειρική και κυρίως αγάπη για ράμεν (παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο με νουντλς) και ζουμερά μπέργκερ. Αποφάσισε, λοιπόν, να εκμεταλλευτεί τη διπλή του υπηκοότητα και να κάνει πολλά ταξίδια από Λος Άντζελες σε Τόκιο όπου έμαθε καλά την τέχνη του ράμεν. Μόλις το κατάφερε, σκέφτηκε να ενώσει τις δύο αγαπημένες του γεύσεις σε μία! Έτσι, το πρώτο εναλλακτικό μπέργκερ ανάμεσα σε ράμεν έγινε πραγματικότητα και είχε τρελή απήχηση.

ramen-burger

Η χρονιά του δεν ήταν άλλη από το 2013, μια mashup χρονιά όπου έκανε την εμφάνισή του και το διάσημο cronut (το κρουασάν-ντόνατ). Όσοι δοκίμασαν το πρωτοποριακό ramen burger ενθουσιάστηκαν αφού είπαν πώς στη γεύση θυμίζει μακαρόνια με κεφτεδάκια σε μια μοναδική, απολαυστική μπουκιά! Άλλοι πάλι υποστήριξαν πώς καλό είναι οι γεύσεις να μένουν αυθεντικές και απείραχτες…

Ramen-Burger-Team

Όπως και να ’χει αποτελεί πλέον παγκόσμιο προϊόν-σήμα κατατεθέν – Original Ramen Burger™. Αν θέλετε, ρίξτε εδώ μια ματιά στο site του πρωτότυπου μπέργκερ! http://www.ramenburger.com/

article-2387276-1B34C36C000005DC-544_634x591

Πώς θα το κάνετε στο σπίτι
Ετοιμάζετε τα νουντλς κανονικά όπως αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα βάζετε σε μπολ όπου έχετε χτυπήσει ένα αβγό. Κατόπιν τα μοιράζετε σε φορμάκια και πιέζετε να πάρουν σχήμα σαν ψωμάκια μπέργκερ. Τα βάζετε στο ψυγείο για να παγώσουν, να σταθούν και να διατηρήσουν το σχήμα τους αργότερα στο τηγάνι. Μετά τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές. Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει τα μπιφτέκια σας και τα έχετε ψήσει όπως θέλετε.

Χτίζετε το μπέργκερ σας με όποιο άλλο υλικό θέλετε, π.χ. ξεροψημένο μπέικον, τυρί τσένταρ, ντομάτα, μαρούλι, κέτσαπ, μαγιονέζα κ.λπ. Έτοιμο και καλοφάγωτο!

Το έχουμε και σε βίντεο: