Πιείτε έναν εσπρέσο στο πόδι, χορτάστε με πίτσα ταλιάτα, με τραπιτσίνο ή αραντσίνι, χαλαρώστε με ένα aperitivo, απολαύστε ένα κορνέτο ή ένα παγωτό. Κάντε το όπως οι Ρωμαίοι!

ROMI

1. Il aperitivo romano. Συναντήσεις μετά το γραφείο με απεριτίφ και μεζέ. Tα περισσότερα μπαρ διαθέτουν ανοιχτό μπουφέ από τις 18:30 μέχρι τις 21:00 και προσφέρουν το ποτό σε χαμηλές τιμές (4,5€- 9€). Για «γενναιόδωρα» aperitivo θα πάτε στο Magnebevo e Sto (Via Macerata 3, Pigneto), για vintage χαρακτήρα και μουσική στο Stazione 38 (Piazza della Radio 38), ενώ στο Barcellona Caffè (Via Mario Bianchini 79) για ζυμαρικά, ριζότο, αλλαντικά και τυριά.

eukolo tiramisou ka_208282900

2. Tiramisù. Στο ζαχαροπλαστείο Pompi θα βρείτε το tiramisù στην πιο αυθεντική μορφή του, αλλά και με γεύση φράουλα, μπανάνα-σοκολάτα, φιστίκι ή φουντούκι. Η μερίδα κοστίζει γύρω στα 2,5€. http://www.barpompi.it/tiramisu.html

CROISSANT

3. Cornetti. Τα κρουασάν στην Ιταλία λέγονται κορνέτι. Κλασικά γεμίζονται με κρέμα βανίλια ή σοκολάτα, όμως υπάρχουν και παραλλαγές. Για πρωινό ή ξενύχτι, υπάρχουν μαγαζιά που λειτουργούν 24 ώρες. Η τιμή τους ξεκινάει από 0,80€. Δοκιμάστε τα στο Brown & Co (Via Tacito 20), από τα πιο παλιά στην πόλη, στο Gruè (Vale Regina Margherita 95) για τα χρώματα της βιτρίνας του και στο La Portineria (Via Reggio Emilia 22-24) για τις vegan εκδοχές τους.

4. Caffè. Λίγο πιο κάτω από το Πάνθεον βρίσκεται ένα από τα πιο παραδοσιακά καφέ της πόλης. Λέγεται La Casa del Caffè Tazza d’Oro (Via Orfani 84). Εκεί θα μάθετε πώς πίνουν οι Ρωμαίοι τον espresso τους στα όρθια!

PIZZA1

5. Pizza tagliata. Σε κάθε γωνιά υπάρχει και ένα μαγαζί που σερβίρει «πίτσα με το μέτρο», pizza tagliata δηλαδή. Κόβεται στο μέγεθος που επιθυμείτε και ζυγίζεται. Η απόλυτη τάση του street food κοστίζει περίπου 1,5€ το κομμάτι και σου επιτρέπει να συνδυάζεις πολλές γεύσεις.

ROMI1-APPEROL

6. Το φαινόμενο spritz. Το πορτοκαλί χρώμα του spritz (κοκτέιλ με αφρώδες κρασί, bitter όπως Aperol ή Campari, και ανθρακούχο νερό) πρωταγωνιστεί στα τραπέζια των καφέ και των μπαρ. Προτείνουμε το μικρό L’ Ombralonga Dal Veneziano (Via delle Palme 76, Centocelle), με μια μεγάλη γκάμα και τιμή γύρω στα 4€, όπου φοιτητές, hipsters και κόσμος μεγαλύτερης ηλικίας γίνονται μια παρέα.

ROMI2

7. Trapizzino – Suppilizio. Στο Trapizzino (Via Giovanni Branca 88) θα δοκιμάσετε πίτσα σε κωνικό σχήμα, γεμιστή με μοσχαράκι, βοδινή ουρά ραγού, κεφτεδάκια ή χταπόδι! Στο Supplizio (Via dei Banchi Vecchi 143) οι τηγανητές κροκέτες ρυζιού (αραντσίνι) με μοτσαρέλα σερβίρονται σε χάρτινες αυγοθήκες μαζί με κροκέτες πατάτας, αλλά και μια γλυκιά εκδοχή, την crema fritta.

anoigma-gelato

8. Παγωτό. Στη γραφική Gelateria Del Teatro (Via dei Coronari 66), το παγωτό φιστίκι και σοκολάτα αποκτά άλλη διάσταση, στο Lubrano (Via Renzo Rosso 39) δοκιμάστε μια μπάλα από torta mimosa, το Raffaello, αλλά και variegato al biscotto, ενώ στο Frigidarium (Via del Governo Vecchio 112) οπωσδήποτε λευκή σοκολάτα και cheesecake.