Μία από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για φαγητό και ποτό στη Σύρο, το εστιατόριο MAZI, επέστρεψε ανανεωμένο, και με τον σεφ Άλκη Κουρή να υπογράφει και το φετινό καλοκαίρι το μενού του.

Το εστιατόριο της Υβόννης Χαριτωνίδου, μας προσκαλεί για μία ακόμη χρονιά να καθίσουμε στον πανέμορφο κήπο του, για να απολαύσουμε καλό φαγητό με επίκεντρο την ελληνική κουζίνα και βασικό πρωταγωνιστή τα κυκλαδίτικα προϊόντα.

mazi4

Φαντασία, καλές πρώτες ύλες και υψηλή αισθητική είναι τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που καθορίζουν την ταυτότητα του μενού του σεφ Άλκη Κουρή που, όπως λέει, προσεγγίζει την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μέσα από τη δική του οπτική. Προσθέτει τις εμπειρίες του, πειραματίζεται και βλέπει το κάθε πιάτο με μια πιο δημιουργική ματιά σαν και αυτή που τον ώθησε να ασχοληθεί με τη γαστρονομία.

Στο νέο μενού λοιπόν, δοκιμάζουμε πιάτα όπως ελληνικό sushi, χειροποίητα spaghetti ala Chittara (με αυγοτάραχο και σάλτσα λεμονιού), superfoods salad με λευκή και κόκκινη κινόα, φρούτα εποχής και καρδιές μαρουλιών, τα οποία συνδυάζονται με ενδιαφέροντα κρασιά της Ευρώπης, καθώς η λίστα κρασιών είναι πλήρως ανανεωμένη.

mazi2

info
Λεωτσάκου 2, Ερμούπολη, τηλ. 6976597444.