Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, το γεμάτο από εικόνες ήλιου και θάλασσας καλοκαίρι, πλησιάζει και η ανάγκη για εξορμήσεις σε νησάκια της Ελλάδας μας ολοένα και μεγαλώνει. Οι λόγοι για να επισκεφθείτε την Τήνο είναι δεκάδες… Αμμουδερές παραλίες, γραφικά σοκάκια, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και ένα all day cafe – bar – restaurant που προσφέρει την ομορφότερη θέα του νησιού.

Το «Εξωμεριά» άνοιξε τις πόρτες του, το 2012 και από πίσω κρύβεται μία όμορφη ιστορία. Οι ιδιοκτήτες Γιάννης Κουτσούμπης και Μαρία Καλαϊτζή αποφάσισαν να αφήσουν τη φρενίτιδα της Αθήνας και να βρεθούν στην Τήνο, σε έναν προορισμό που αποτέλεσε για πολλά χρόνια το καταφύγιο των διακοπών τους.

Δεσπόζοντας στα Υστέρνια, το μαγαζί είναι ανοιχτό από το πρωί έως αργά το βράδυ, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν τη μαγική θέα στο Αιγαίο, brunch και πεντανόστιμα πιάτα, κοκτέιλ αλλά και live groups.

EXO-MERIA2

Για τους λάτρεις του brunch, η στραπατσάδα με τηνιακό τυράκι και φρέσκια ρίγανη, τον καγιανά με σύγκλινο Τήνου και αβοκάντο, τα αβγά φούρνου με σάλτσα ψητής ντομάτας και τηνιακό τυράκι, το φρυγανισμένο ψωμί με χόρτα, σως γιαουρτιού, αβγό ποσέ και crispy πανσέτα αλλά και το σάντουιτς με λούζα Τήνου (είδος παστού κρέατος), ανθότυρο, σταφίδες και παλαιωμένο ξίδι σας απογειώνουν γαστριμαργικά.

EXO-MERIA1

Το μενού είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και το μεσημέρι με τη σαλάτα με ντοματίνια, τυρί Τήνου, κουκουνάρι και ψημένες πίτες και τις τραγανές μπρουσκέτες με λούζα Τήνου, κατσικίσιο τυρί, θυμαρίσιο μέλι και καρύδια ή τα στριφτάρια με λεμονάτη κρέμα, κολοκυθάκια , ρόκα και γραβιέρα να σας ανοίγουν την όρεξη. Συνεχίστε με το λουκουμίσιο ψαρονέφρι με γλυκόξινη σως και ψητά λαχανικά ή με την θεϊκή χειροποίητη πίτσα με μοτσαρέλα, λούζα, ρόκα, γραβιέρα Τήνου. Όσον αφορά στο βράδυ; Το «Εξωμεριά», πάντα με θέα στο πιάτο, μετατρέπεται σε μπαράκι με χαλαρή διάθεση για να πιείτε το κοκτέιλ ή το κρασί σας.

info
Εξωμεριά, Υστέρνια, Τήνος, τηλ. 22830 31552, Facebook: εξωμεριά