Στην πιο γραφική γωνιά της Άνω Πόλης, μέσα στα βυζαντινά τείχη, το Radikal ήρθε πρόσφατα να αλλάξει όχι μόνο το τοπίο αλλά και το προφίλ της διασκέδασης στη γειτονιά.

Το γραφείο MOCK μεταμορφώνει το παλιό νεοκλασικό σε μια μίνιμαλ, στιλάτη και ντιζάιν φυλακή που υπαινίσσεται το γειτονικό Γεντί Κουλέ. Μια διαφορετική φυλακή, που στα κελάρια της κρύβει τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, εδώ έχεις να κάνεις με ένα αυστηρό εστιατόριο κρασιού, που μαγειρεύει πάνω στις ετικέτες του, τις οποίες και θα δοκιμάσεις στη σωστή θερμοκρασία και σε αυστηρά άκαπνο περιβάλλον.

radika

Εμείς ξεκινήσαμε με ένα σέρι που ο Βαγγέλης στην κουζίνα μας συνδύασε με μια βελουτέ από αμύγδαλο και σταφύλι με κρουτόν σκόρδου και μια κολοκυθόσουπα με τσαλαφούτι. Μια πράσινη σαλάτα με κρέμα παρμεζάνας και μια σαλάτα με παντζάρι σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο με ρόκα και γκρέιπφρουτ λειτούργησε σαν γέφυρα πριν συνδυάσουμε το πρώτο λευκό κρασί με σεβίτσε τσιπούρας με τουρσί κρεμμυδιού, μάνγκο και καυτερή πιπεριά.

Ένα μαγικό συκώτι με χυμό πορτοκαλιού, γαρίδες με εσπεριδοειδή πάνω σε φασόλια, πανσέτα με πάπρικα, κύμινο και ξηρούς καρπούς, βουβαλίσιο λουκάνικο με γκοργκοντζόλα και κρέμα σοκολάτα με σουμάδα από τη Νίσυρο, πιάτα που χτίστηκαν ακριβώς πάνω στα κρασιά του menu degustation, το οποίο και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα.

info
Στεργίου Πολυδώρου 61, Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 202007.

Δείτε επίσης

Η Ελένη Ψυχούλη προτείνει τα καλύτερα στέκια για φαγητό στη Θεσσαλονίκη