Ένα μόλις μήνα μετά την ανακήρυξη της Μπανγκόκ ως καλύτερου προορισμού για street food παγκοσμίως, η κυβέρνηση της ταϊλανδικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς οι πωλητές street food θα πρέπει να αποσυρθούν από τους δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που λαμβάνεται στο πλαίσιο βελτίωσης της ασφάλειας και καθαριότητας, κάτι που στη συνέχεια, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, θα εφαρμοστεί σταδιακά ξεκινώντας από παγκοσμίως γνωστές κεντρικές τοποθεσίες πώλησης street food όπως η Yaowarat στην Chinatown και ο δρόμος Khao San. «Οι αρμόδιες αρχές έχουν αναλάβει να απομακρύνουν πωλητές street food από 50 συνοικίες της Μπανκόκ προκειμένου να “επιστραφούν” τα πεζοδρόμια στους πεζούς», είπε σε δήλωσή του ο Wanlop Suwandee, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Μπανγκόκ και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Έχουν κάνει “κατάληψη” των πεζοδρομίων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ ήδη τους παρέχουμε τους ανάλογους χώρους για να διαθέσουν νόμιμα φαγητό ή προϊόντα τους στην αγορά.

street-food-bangkok1
O Khao San, ένας από τους πιο φημισμένους δρόμους της πόλης με πωλητές street food. 

Η συγκεκριμένη απόφαση βέβαια αντιφάσκει με την καμπάνια που προωθούσαν οι τουριστικοί φορείς της χώρας το 2015, η οποία εκθείαζε το συγκεκριμένο τύπο φαγητού. Επιπρόσθετα, φαίνεται σαν να «ακυρώνει» το CNN που για δεύτερη χρονιά ανακήρυξε την street food σκηνή της Μπανγκόκ ως την καλύτερη παγκοσμίως.

Δείτε επίσης
Η Michelin βραβεύει για πρώτη φορά το street food
Τα καλύτερα “φαγητά του δρόμου” στον κόσμο