Το να γευματίζεις σε ένα καλό και ακριβό εστιατόριο αποτελεί μια πραγματική εμπειρία. Όχι μόνο γιατί απολαμβάνεις εκλεκτές γεύσεις, γκουρμέ πιάτα και ποιοτικό κρασί ή σαμπάνια, αλλά και γιατί χαίρεις της ευγενικής και άριστης εξυπηρέτησης και της πολυτελούς διακόσμησης. Είναι κάτι που έστω και μία φορά στη ζωή σου θα πρέπει να κάνεις. Γι’ αυτό και εμείς σου προτείνουμε τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια για να τα βάλεις στη bucket list σου.

https://www.instagram.com/p/BOFTzLtgFo7/

Το συγκεκριμένο εστιατόριο των τριών Michelin δημιουργήθηκε από τον τον σεφ Benoit Violier, ο οποίος όμως έδωσε τέλος στη ζωή του τον Ιανουάριο του 2016 για οικονομικούς λόγους. Την κουζίνα του τώρα την έχει αναλάβει ο σεφ Franck Giovannini, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί το στυλ του σε ένα μενού γευσιγνωσίας από 11 πιάτα, το οποίο κοστίζει 670€ για δύο άτομα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καβούρι καρυκευμένο με πικάντικο βασιλικό ή μοβ αγκινάρες.

Saison στο Σαν Φραντσίσκο, Καλιφόρνια

https://www.instagram.com/p/BLuglE6jFwi/
https://www.instagram.com/p/BXlldVXFP-X/

Πρόκειται για ένα ακόμη εστιατόριο με τρία Michelin, του οποίου η κουζίνα με επικεφαλής το σεφ Joshua Skenes, βασίζεται σε τοπικά προϊόντα που συλλέγονται κατευθείαν από τον κήπο του. Το μενού των 8 με 10 πιάτων για δύο άτομα κοστίζει περίπου 680 ευρώ.

Le Meurice Alain Ducasse στο Παρίσι, Γαλλία

paris-ducasse paris-ducasse1

Με τον Alain Ducasse, στην κουζίνα του και δύο αστέρια Michelin, το εστιατόριο με την επιβλητική διακόσμηση έχει καταφέρει να κερδίσει το θαυμασμό των φίλων της γαστρονομίας. Το μενού των δύο ατόμων στα 708€ περιλαμβάνει σπεσιαλιτέ όπως αστακό, λαχανικά μαγειρεμένα σε κρούστα αλατιού ή ψητό κοτόπουλο με μανιτάρια Morel και άγριο σκόρδο.

 L’Arpege στο Παρίσι, Γαλλία

https://www.instagram.com/p/BW0AaDEg_NV/
https://www.instagram.com/p/BVu6Ij9g0SU/

Τα τρία αστέρια Michelin του τού δίνουν το ελεύθερο να κοστολογεί το μενού των 12 πιάτων του στα 725€. Το Oeuf a la Coque είναι το πιο διάσημο πιάτο του εστιατορίου, μαγειρεμένο από τον Γάλλο σεφ Alain Passard, ενώ άλλες δημοφιλείς επιλογές είναι τα χορτοφαγικά πιάτα με λαχανικά από τον κήπο του, που έχει έκταση πέντε στρεμμάτων στις όχθες του Σηκουάνα.

Alain Ducasse-Plaza Athenee στο Παρίσι, Γαλλία

https://www.instagram.com/p/BXydSGPho6_/
https://www.instagram.com/p/BXk6yPolptA/

Ένα ακόμη εστιατόριο των τριών αστεριών Michelin, που επιμελείται ο Alain Ducasse βρίσκεται στη λίστα. Μπορείς να απολαύσεις το μενού των πέντε πιάτων για δύο άτομα μόνο εάν σου περισσεύουν 726€.

Guy Savoy στο Παρίσι, Γαλλία

https://www.instagram.com/p/BXcjo51h1c-/
https://www.instagram.com/p/BVAWVvjB7iw/

Βρίσκεται κοντά στη διάσημη Ιλ ντε λα Σιτέ και κάθε μέρα το επιλέγει πλήθος ντόπιων και τουριστών που λατρεύουν τη γαστρονομία χάρη στα μοναδικά πιάτα του Γάλλου σεφ, Guy Savoy. Στο μενού γευσιγνωσίας του αξίζει κανείς να δοκιμάσει τη σούπα αγκινάρας με μαύρη τρούφα, ενώ αν κάποιος προτιμά να απολαύσει το μενού των δύο ατόμων με 11 πιάτα, καλό θα ήταν να έχει μαζί του 735€.

Joel Robuchon στο Las Vegas, Nεβάδα

lasvegas-est lasvegas-est2

Το Λας Βέγκας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό όπου το χρήμα βασιλεύει και όπου όλο και περισσότεροι σεφ μετακομίζουν για να ανοίξουν εκεί τα εστιατόριά τους, Εκεί βρίσκεται και το πασίγνωστο εστιατόριο του Γάλλου σεφ, Joel Robuchon, το οποίο διαθέτει τρία αστέρια Michelin και είναι γνωστό για το χαβιάρι από Osetra με μαλακή κρέμα κουνουπίδι και πράσινο ζελέ από σπαράγγια. Η τιμή του μενού 18 πιάτων για δύο άτομα είναι 760€.

Kitcho Arashiyama Honten στο Κιότο, Ιαπωνία

https://www.instagram.com/p/BWnLpbnDsQo/
https://www.instagram.com/p/BUXcNoSFaAO/

Σε έναν από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο, την Ιαπωνία, βρίσκεται το βραβευμένο εστιατόριο του σεφ Κούνιο Τοκουάκα, ο οποίος έχει τη φήμη ότι σερβίρει πιάτα πραγματικά έργα τέχνης. Ο ίδιος φαίνεται να το γνωρίζει και να τα κοστολογεί αναλόγως, αφού η τιμή του μενού 12 πιάτων για 2 άτομα ανέρχεται στα 836€. Πέρα από τις εκλεκτές γεύσεις όμως εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει και την υπέροχη θέα στο κοντινό ποτάμι και τους απότομους λόφους γύρω από την περιοχή.

Masa στη Nέα Υόρκη, ΗΠΑ

masa_1 masa1_0

Ο Masa Takayama, ένας από τους πιο διάσημους σεφ σούσι στον κόσμο, βρίσκεται πίσω από το ομώνυμο νεοϋορκέζικο εστιατόριο που προσφέρει φαγητό υψηλής ποιότητας. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η ανοιχτή κουζίνα, η οποία φαίνεται από το μπαρ, αλλά και το εντυπωσιακό μενού 20-25 πιάτων για δύο άτομα, το οποίο κοστίζει 1.017€.

Ultraviolet στη Σανγκάη, Κίνα

https://www.instagram.com/p/uLO5PdoWQl/
https://www.instagram.com/p/sCMBePoWcR/

Στο πειραματικό εστιατόριο του σεφ Paul Pairet μπορείς να απολαύσεις το μενού γευσιγνωσίας των 20-15 πιάτων στην τιμή των 1.489€ υπό τη συνοδεία μουσικής και θεάματος. Η ιδέα είναι να συνδυαστούν με τη μουσική τα συναισθήματα που προκαλούν οι μυρωδιές, οι υφές και οι γεύσεις των πιάτων ώστε να προκύψει μια νέα εμπειρία με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων.

Sublimotion στην Ίμπιζα, Ισπανία

https://www.instagram.com/p/BXEAlDUl0eM/
https://www.instagram.com/p/BWyBk5klHoK/

Το εστιατόριο του σεφ Πάκο Ρονσέρο βρίσκεται στο Hard Rock Hotel στο Playa d’en Bossa και έχει ως στόχο του να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της γαστρονομικής «παράστασης», η οποία, όπως λέει, προσφέρεται εκεί. Για τρεις ώρες, μόνο 12 άτομα μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που συνοδεύεται από όλα τα είδη των παιχνιδιών. Γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, προβολές 360 μοιρών και φώτα νέον αναδεικνύουν τα πιάτα που δημιουργούνται με πειραματικές τεχνικές σε μία εμπειρία που θα κοστίσει για εσένα και την παρέα σου 2.790€.

Δείτε επίσης
Η φρενίτιδα των Michelin: Σεφ που πέταξαν τ’ αστέρια τους…

Οι «προάγγελοι» του Οδηγού Michelin

Eleven Madison Park: Tο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2017 (World’s 50 Best)