Οι διατροφικές αλλεργίες είναι ζήτημα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο από τα άτομα που πάσχουν από αυτές αλλά και τους επαγγελματίες της εστίασης, γιατί οι συνέπειες από τυχόν λάθη μπορεί να είναι ακόμα και θανάσιμες. Ένας επιχειρηματίας, λοιπόν, προσεγγίζει το θέμα πιο στενά σε ένα εστιατόριο που εστιάζει σε αυτό ακριβώς το κομμάτι.

15337449_10154367452894215_7994291602384118142_n

13407113_10153891997484215_2594967224288373811_n

Ο λόγος για το εστιατόριο «Zero8», το εστιατόριο του Dominique Dion στο Μόντρεαλ, του οποίου η κάρτα δεν περιέχει αλλεργιογόνες τροφές, καθώς και τροφές που είναι απαγορευτικές για άτομα με διάφορες μορφές δυσανεξίας. Πιο συγκεκριμένα, ξηροί καρποί, αβγά, θαλασσινά, σόγια, σουσάμι, γαλακτοκομικά και τροφές με γλουτένη είναι μερικά από αυτά, ενώ οι έλεγχοι και η εκπαίδευση του προσωπικού είναι εκτενείς και αυστηροί προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας του εστιατορίου.

996144_10153731320514215_4531684957695733778_n

Το εστιατόριο μετρά σχεδόν εννέα χρόνια λειτουργίας (με μια μικρή παύση το 2013) και το concept έχει τόση επιτυχία που ο Dion σκέφτεται σοβαρά πλέον να επεκταθεί δημιουργώντας αλυσίδα εστιατορίων στον Καναδά. Σύντομα, λοιπόν, σκοπεύει να ξεκινήσει μια καμπάνια προκειμένου να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για να φέρει σε πέρας τα πρώτα βήματα του φιλόδοξου πλάνου του. Εντυπωσιακή, ωστόσο, είναι και η πρωτοβουλία του εστιάτορα να τιμήσει όσους στηρίξουν την καμπάνια αναγράφοντας τα ονόματά τους στα τούβλα του τοίχου του δεύτερου Zero8!