Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την 89η απονομή των βραβείων Όσκαρ στις 26 Φεβρουαρίου και ενώ οι υποψήφιοι ετοιμάζουν τους ευχαριστήριους λόγους τους ή προβάρουν το “υπεράνω” ύφος, για την περίπτωση που δεν φύγουν τελικά με ένα χρυσό αγαλματάκι, πυρετώδεις είναι και οι προετοιμασίες στην κουζίνα για το μενού που θα απολαύσουν οι stars τη μεγάλη αυτή βραδιά.

menu-Oscar_ANOIGMA

Και επειδή πρόκειται για Όσκαρ και διάσημους ηθοποιούς του Hollywood, εξίσου λαμπερό πρέπει να είναι και το μενού, που αποτελείται από 50 πιάτα και το οποίο επιμελείται εδώ και 23 χρόνια ο γνωστός σεφ Wolfgang Puck (ο οποίος μάλιστα φέτος πρόκειται να αποκτήσει και το δικό του αστέρι στο πεζοδρόμιο Walk of Fame στο Hollywood). Μετά τη φετινή απονομή, λοιπόν, οι σχεδόν 1.500 καλεσμένοι θα απολαύσουν μεταξύ άλλων, mini Kobe burgers, sushi, corn dogs αστακού (αστακό τηγανισμένο σε κουρκούτι), παϊδάκια από μοσχάρι Wagyu, κοτόπιτα με μαύρη τρούφα, ποπ κορν με γεύση τρούφας πασπαλισμένα με χρυσό, tacos με πικάντικο αστακό, ενώ δε λείπουν και οι χορτοφαγικές επιλογές για τους vegetarians, όπως τα ζυμαρικά με άγρια μανιτάρια και χυμό καρότου. Στα highlights του μενού και τα καναπεδάκια στο σχήμα του Όσκαρ με καπνιστό σολομό και χαβιάρι.

oscar3

rtsz26p

Tο μενού συνοδεύεται από σαμπάνια φυσικά, αλλά και από τα περίφημα κρασιά του Francis Ford Coppola -ναι, ο διάσημος σκηνοθέτης είναι και εξαιρετικός οινοποιός! Όσο για τα γλυκά που θα δώσουν happy end στη βραδιά, περιλαμβάνουν από black forest, σουφλέ σοκολάτας και τιραμισού με φράουλες μέχρι μικρά γλυφιτζούρια σε σχήμα Όσκαρ με γεύση καπουτσίνο καραμέλα.

oscars-food-2

oscar-anoigma

Μετά από 23 χρόνια εμπειρίας βέβαια, ο Wolfgang Puck ξέρει ότι το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται και στην αφθονία του φαγητού, μιας και οι περισσότεροι καλεσμένοι του εκείνη τη βραδιά συνήθως έχουν μείνει νηστικοί όλη μέρα, φτάνοντας στο Governor’s Ball πραγματικά πεινασμένοι! Έτσι εξηγείται και ο μεγάλος αριθμός διαφορετικών πιάτων που σερβίρονται εκείνη την βραδιά, καθώς και οι τεράστιες ποσότητες υλικών που απαιτούνται για την προετοιμασία τους, όπως 10 κιλά χαβιάρι, 250 αστακοί, 160 κιλά τόνου, 7.500 γαρίδες, 6.500 ψωμάκια σε σχήμα Όσκαρ, 4.250 χειροποίητα ζυμαρικά gnoccetti και σχεδόν 7 κιλά τρούφες!