Πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία τα βραβεία Emmy κάθε χρόνο για να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές τουαλέτες στο κόκκινο χαλί. Άλλοι πάλι δεν βλέπουν την ώρα να μάθουν ποιος κέρδισε σε κάθε κατηγορία. Και ύστερα είμαστε εμείς, οι λάτρεις του φαγητού, που το μόνο που μας απασχολεί είναι το πολυπόθητο μενού της βραδιάς. Γαστρονομικό site είμαστε εξάλλου, τι περίμενες;

Φέτος οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μενού τριών πιάτων από τους σεφ Joachim Splichal και Patina Catering, οι οποίοι μάλιστα είχαν δεσμευθεί μέρες πριν να χρησιμοποιήσουν εποχικά οπωροκηπευτικά από τοπικούς παραγωγούς.

Το ορεκτικό άκουγε στο όνομα Last of the Heirlooms , αποτελούταν από φέτες δαμάσκηνων και ντομάτας της ποικιλίας Heirloom μαζί με κόκκινη κινόα. Το πιάτο ολοκλήρωναν μία βινεγκρέτ από πράσα και λίγο ζελέ από βαλσάμικο, ενώ για ντεκόρ οι έμπειροι σεφ είχαν χρησιμοποιήσει μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού και λίγο χοντρό αλάτι.

Το επόμενο πιάτο αποτελούταν από ένα φιλέ μινιόν συνοδευόμενο από πολύχρωμα σύκα, σπαράγγια, μοβ πατάτες και ψητά κόκκινα σταφύλια. Ως τελευταίες πινελιές του πιάτου, οι σεφ πρόσθεσαν έναν κρεμώδη πουρέ από χρένο και σάλτσα μουστάρδας.

Η βραδιά όπως ήταν φυσικό έκλεισε με ένα ντελικάτο επιδόρπιο. Οι σεφ επέλεξαν να σερβίρουν στους διάσημους προσκεκλημένους ένα μπράουνι με dulce de leche, ψητά κεράσια, ζελέ κερασιού και φύλλα από χρυσό. Και του χρόνου!