Και τι κεφτέδες… Μεγάλους, αφράτους και πεντανόστιμους! Και όλα αυτά στην αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων Cloudy with a Chance of Meatballs, σε σκηνοθεσία Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, που σου ανοίγει την όρεξη όταν τη δεις! Έτσι για την ιστορία, ο σούπερ φιλόδοξος εφευρέτης Φλιντ Λόκγουντ βρίσκει τρόπο ώστε ο ουρανός να βρέχει μπέργκερ και κάθε λογής λιχουδιά, κάνοντας τρισευτυχισμένους τους συμπολίτες του! Όπως είναι φυσικό, η πόλη του και ο ίδιος γίνονται διάσημοι, αλλά παρέα με τις ορδές τουριστών που καταφθάνουν στην πόλη για να πάρουν γεύση από το ουρανοκατέβατο γαστριμαργικό φαινόμενο, έρχεται και ισχυρό κύμα «κακοκαιρίας».

cloudy8Lg

Εδώ σας έχουμε –τι άλλο;– μια τέλεια συνταγή για αφράτους κεφτέδες, ένα εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο ή για κυρίως γεύμα μαζί με πατάτες τηγανητές!

keftedes

Αφράτοι κεφτέδες στο τηγάνι

Υλικά:
700γρ. ανάμικτο κιμά μοσχαρίσιο + χοιρινό (με 25% λίπος)
ψίχα από 4 μεγάλες φέτες ψωμιού φρέσκου, μουλιασμένες σε 1/3 φλιτζανιού ξινόγαλο, αριάνι ή κεφίρ
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
½ φλιτζάνι μπέικον ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
3 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
4 κρόκους αβγών
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι για το πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά όλα τα υλικά μαζί με ένα γεμάτο κουταλάκι αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα για 15 λεπτά να σταθεί.

Βήμα 2
Πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες. Στον πάγκο της κουζίνας στρώνετε μία λαδόκολλα, την πασπαλίζετε με μπόλικο αλεύρι και ρολάρετε επάνω τους κεφτέδες, μέχρι να καλυφθούν παντού με αλεύρι.

Βήμα 3
Σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό λάδι και, όταν κάψει, βάζετε όσους κεφτέδες χωράει και τους τηγανίζετε, γυρίζοντάς τους από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Βγάζετε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

F006348_56501607_type12220

Νόστιμο tip!
Αν θέλετε, βουτάτε τους κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας, αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, και συνοδεύετε με σπαγγέτι και μπόλικη παρμεζάνα από πάνω.

Δείτε εδώ το χορταστικό τρέιλερ της ταινίας: