Στην ταινία που μάς «έπεσε» από την Αργεντινή, σε σκηνοθεσία Σεμπαστιάν Μπορενζτάιν, πρωταγωνιστεί ο εκπληκτικός -για άλλη μια φορά!- Ρικάρντο Ντάριν στο ρόλο του Ρομπέρτο, ενός μεσήλικα εργένη-στραβόξυλου που έχει μανία στη συλλογή άρθρων που περιγράφουν αληθινές ιστορίες με ασυνήθιστα τραγική κατάληξη.

un-cuento-chino

Όταν οι δρόμοι του διασταυρώνονται με τον γλυκύτατο Κινέζο Τζουν (Χουάνγκ Σενγκ Χουάνγκ) που δε μιλάει γρι ισπανικά και ψάχνει να βρει τον θείο του, εκείνος αποφασίζει να βγει από το σκιερό περιθώριό του, να τον φιλοξενήσει και να τον βοηθήσει. Και μια μέρα που ο Ρομπέρτο παραγγέλνει κινέζικο και προσκαλεί και τον ντελίβερι μαν να φάει μαζί τους γιατί χρειάζεται μεταφραστή για να μάθει την ιστορία του Τζουν, πέφτει πάνω σε μια τρομερή αποκάλυψη: ο Τζουν έχασε την αρραβωνιαστικιά του από…. ουρανοκατέβατη αγελάδα την ώρα που της έκανε πρόταση γάμου!

Σουρεαλιστικό το χιούμορ, πολλή ανθρωπιά και εκφραστική η σιωπή του Νταρίν στην ταινία, αλλά πραγματικά νόστιμο και το κινέζικο που απολαμβάνουν οι ήρωες τη στιγμή της «αποκάλυψης»! Δοκιμάστε λοιπόν αυτή την εύκολη και υπέροχη συνταγή για νουντλς με γαρίδες, και δεν θα χρειαστεί να παραγγείλετε απέξω!

stir-fry-noodles-with-shrimp-and-vegetables_truc7a

Νουντλς με γαρίδες

Υλικά για 3-4 άτομα:
1 πακέτο πλατιά noodles ρυζιού από την οικογενειακή συσκευασία
5 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
2 πιπεριές κόκκινες, σε λωρίδες
2 πιπεριές κίτρινες, σε λωρίδες
300γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες, με το πράσινο μέρος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουτ. σούπας γλυκόξινη σάλτσα
1 κουτ. σούπας fish sauce (σάλτσα ψαριού)
φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού για πασπάλισμα

Ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνετε μέσα τα noodles. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και ακολουθώντας το χρόνο που δίνει το πακέτο τα αφήνετε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τόσο καλά όσο να βγάζει καπνό. Ρίχνετε μέσα το λάδι και αμέσως τις πιπεριές. Σοτάρετε ανακατεύοντας για μισό λεπτό.

Προσθέτετε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι απλά να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες (σχεδόν άλλο μισό λεπτό).

Ρίχνετε μέσα τη σάλτσα σόγιας, τη γλυκόξινη σάλτσα και τη fish sauce και ανακατεύετε. Προσθέτετε τέλος τα noodles και τον μαϊντανό, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.

jbctb49i

Δείτε εδώ το απολαυστικό τρέιλερ της ταινίας: