Εν μέσω του σκληρού Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και τα Ες Ες βρίσκουν χρόνο για ένα απολαυστικό στρούντελ μήλου με φρεσκοχτυπημένη σαντιγί για συνοδεία…

20bdd-kinopoisk-ru-inglourious-basterds-1047026edited

Στην πολεμική περιπέτεια Άδωξοι Μπάσταρδοι του ευρηματικού Κουέντιν Ταραντίνο με πρωταγωνιστές τον Μπράντ Πιτ και Κρίστοφερ Βαλτς, η Γαλλοεβραία Σοσάνα (Μελανί Λοράν) παίρνει μέρος σε σχέδιο εμπρησμού του κινηματογράφου της, όπου οι Ναζί ετοιμάζονται να διοργανώσουν ειδική πρεμιέρα για να δολοφονήσουν τους καλεσμένους τους, δηλαδή τον Φύρερ και το επιτελείο του.

basterds-EDITED

Η αγωνία της, μεγάλη, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να δοκιμάσει στο εστιατόριο Chez Maurice ένα εκπληκτικό στρούντελ, μια «γλυκιά» παραγγελία του Γερμανού συνταγματάρχη Χανς Λάντα (Κρίστοφερ Βάλτς), του υπεύθυνου ασφαλείας του Φύρερ τη βραδιά της πρεμιέρας!

Σας έχουμε κι εμείς μια ωραία συνταγή για στρούντελ με μήλα! Απλώς ακολουθήστε κατά γράμμα την εκτέλεση… Της συνταγής εννοούμε, τι νομίσατε;

apple-strudel-md109611_vert

Στρούντελ μήλου με αποξηραμένα βερίκοκα
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά:
½ φλιτζάνι ζάχαρη + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
1 ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
3 μήλα πράσινα
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού αποξηραμένα
6 φύλλα κρούστας
βούτυρο ανάλατο λιωμένο
κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη για το σερβίρισμα

7736093674_2e8414a35c_oedited

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ½ φλιτζάνι ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι και κρατάτε τρεις κουταλιές της σούπας από το μίγμα στην άκρη για το πασπάλισμα των φύλλων κρούστας. Το υπόλοιπο θα μπει στη γέμιση.
Για τη γέμιση: Ξεφλουδίζετε τα μήλα και αφαιρείτε πυρήνες και κουκούτσια. Κατόπιν, κόβετε το κάθε μήλο σε τέταρτα και το κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνετε σε μπολ και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Ρίχνετε μέσα το μίγμα ζάχαρης – κανέλας, τα βερίκοκα και τα ψίχουλα ψωμιού.
Ανοίγετε το πρώτο φύλλο κρούστας σε στεγνή, καθαρή επιφάνεια και το αλείφετε καλά με βούτυρο. Πασπαλίζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα ζάχαρης – κανέλας που κρατήσατε στην άκρη. Από πάνω απλώνετε το δεύτερο φύλλο. Το βουτυρώνετε και πασπαλίζετε ξανά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη – κανέλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα τρία φύλλα και την υπόλοιπη ζάχαρη – κανέλα. Από πάνω μοιράζετε τη γέμιση με τα μήλα σε όλο το φύλλο, αφήνοντας γύρω γύρω περιθώριο 2εκ. από τις άκρες.
Ξεκινάτε να τυλίγετε τα φύλλα σε ρολό από τη μακριά πλευρά, κλείνοντας μέσα τη γέμιση. Ακουμπάτε το στρούντελ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με την πλευρά της «ραφής» προς τα κάτω για να μην ανοίξει. Αλείφετε από πάνω με βούτυρο και πασπαλίζετε με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ψήνετε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν τα φύλλα.
Αφήνετε το στρούντελ σε σχάρα για 10 λεπτά να κρυώσει. Κατόπιν, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε το στρούντελ ζεστό μαζί με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

Extra Tip
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση καρύδια και σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ ή κράνμπερις.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Η επίμαχη σκηνή με το υπέροχο στρούντελ: