Στην απολαυστική ταινία “Γάμος αλα ελληνικά”, η Τούλα Πορτοκάλος (Νία Βάρνταλος) είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των γονιών της: 30 χρόνων και ανύπαντρη! Κάποια στιγμή όμως γνωρίζει και ερωτεύεται τον Ίαν Μίλερ (Τζον Κόρμπετ), αλλά οι γονείς της δεν τον θέλουν γιατί δεν είναι Έλληνας! Τελικά, τη μέρα της γνωριμίας των γονιών του Ίαν και της Τούλας η μαμά του Ίαν φέρνει ως δώρο ένα bundt, δηλαδή ένα κλασικό κέικ με τρύπα στη μέση, αλλά η Μαρία Πορτοκάλος δυσκολεύεται να το προφέρει…

nia-vardolos-768

Εμείς όμως δεν θέλουμε να σας μάθουμε να το προφέρετε, αλλά να το απολαύσετε, γι’ αυτό σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή!

Bundt-V3

Κέικ με ρούμι και σταφίδες
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 45 ΛΕΠΤΑ + ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΣΤΑΦΙΔΑΣ | ΕΥΚΟΛΟ
Ο συνδυασμός ρούμι με σταφίδες είναι εκπληκτικός! Πριν σερβίρετε, αν θέλετε, συνοδεύετε το κέικ με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

Υλικά
350γρ. σταφίδες
100ml μαύρο ρούμι
225γρ. βούτυρο μαλακωμένο + επιπλέον για το σκεύος
175γρ. ζάχαρη καστανή
4 αβγά μέτρια
350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το σκεύος
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
50ml γάλα

Για το γλάσο
100γρ. ζάχαρη καστανή
50γρ. βούτυρο
3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι

mybigfatgreekweddingcastingcallsedited

Διαδικασία
Το βράδυ πριν φτιάξετε το κέικ σας ανακατεύετε σε ένα μπολ τις σταφίδες με το ρούμι και τις αφήνετε να μουλιάσουν (ανακατεύοντας μια δυο φορές αν το θυμηθείτε).

Την επόμενη μέρα στραγγίζετε τις σταφίδες κρατώντας τυχόν ρούμι που έμεινε στο μπολ. Βάζετε 200γρ. σταφίδες μουλιασμένες σε μίξερ πολυκόφτη μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα. Προσθέτετε τα αβγά, το αλεύρι, τη μαγιά, το μπέικιν, τη βανίλια και το γάλα μαζί με μια πρέζα αλάτι και χτυπάτε ξανά. Αδειάζετε σε μπολ και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρά μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση (περίπου 23εκ. διάμετρο).

Αναμιγνύετε τις υπόλοιπες σταφίδες μέσα στο μίγμα του κέικ. Το αδειάζετε όλο μέσα στη φόρμα και ισώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για 50 λεπτά με 1 ώρα. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας σε ένα κεντρικό σημείο ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι – ή μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Ξεφουρνίζετε το κέικ και το αφήνετε 5 λεπτά να σταθεί στη φόρμα. Κατόπιν, το αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει.
Ρίχνετε τα υλικά για το γλάσο σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει και να πάρει την υφή σάλτσας. Μόλις αρχίσει να κρυώνει και να πήζει γλασάρετε με αυτό το κέικ. Το αφήνετε να σταθεί. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Και η επίμαχη σκηνή με το «κέκι με την τρύπα» στη μέση!