Όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα, τα φρουτένια επιδόρπια μας δίνουν την πιο απολαυστική λύση για να γλυκαθούμε. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που υπάρχει διαθέσιμη τόσο μεγάλη ποικιλία φρούτων, αυτά τα γλυκά πρωταγωνιστούν. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ετοιμάσουμε λαχταριστές τάρτες με φρέσκα φρούτα;

Τριφτή ζύμη που φτιάχνετε κλασικά με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ή μια πιο απλή βάση από Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, σαν cheesecake, που στη συνέχεια γεμίζετε με αέρινη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σε ό,τι γεύση προτιμάτε, όπως βανίλια, σοκολάτα, αλλά και μιλφέιγ, τσήζκεικ και πραλίνα και από πάνω μπόλικα φρέσκα φρούτα. Σαν να λέμε απόλαυση σε 3 απλά βήματα!

Το καλύτερο; Την ετοιμάζετε από την προηγούμενη για τα κυριακάτικα τραπέζια ή ακόμη και λίγη ώρα πριν, αφού το μόνο που ίσως πάρει λίγο χρόνο είναι η ζύμη τάρτας που χρειάζεται ψήσιμο. Αλλά και πάλι, μέσα σε λίγο χρόνο έχετε ένα γλυκό στο οποίο δεν θα πει όχι κανένας καλεσμένος σας.

Εσείς το μόνο που έχετε να επιλέξετε, είναι η γεύση της Κρέμας Ζαχαροπλαστικής που γεμίζει την τάρτα σας και τα φρούτα που τη στολίζουν και τα οποία μπορεί να είναι είτε 1-2 είτε ολόκληρη πανδαισία, ανάλογα με το τι θα βρείτε στο μανάβικο κάθε μήνα του φετινού καλοκαιριού.

Φράουλες, κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, σύκα και σταφύλια χωρίς κουκούτσι, καθώς και εξωτικά berries και φρούτα που βρίσκετε πλέον πολύ εύκολα σε όλα τα μεγάλα μανάβικα και super markets, είναι ιδανικές επιλογές και σε διαφορετικούς συνδυασμούς μεταξύ τους, δίνουν στο γλυκό σας πλούσια γεύση και εντυπωσιακό χρωματικό αποτέλεσμα.